Krk Bike Story – biciklistička priča s otoka Krka

Bogata ponuda otoka Krka u svibnju i lipnju dodatno će se upotpuniti ponudom aktivnog odmora. Na otoku Krku tako će se održati tri atraktivna predsezonska biciklistička događanja. Već sljedećeg vikenda započet će Krk Family Bike Story, događaj za cijelu obitelju koji je uključena gastronomija i blago Frankopana.

Iako je proteklo razdoblje ostavilo velik trag na svima, od građana do gospodarstvenika, postoje svijetli primjeri koji dokazuju da se i u teškim uvjetima može poslovati, ako se ponuda prilagodi i korisnicima i epidemiološkim mjerama.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Jedan takav primjer stiže s otoka Krka, na kojem su sve turističke zajednice ponovno ujedinile snage i zajedničkim naporima osmišljavaju ponudu, kojom će privući goste, ali i sačuvati zdravlje svih sudionika.

Biciklistički program Krk Family Bike Story počinje 22. i 23. svibnja. MTB događaj namijenjen je biciklistima i njihovim obiteljima, koji će se tijekom dva dana upoznavati s otočnom gastronomijom, ali i otkrivati blaga knezova krčkih Frankopana.

Prva biciklistička priča održava se na području grada Krka i ide sve do Punta. Prvi dan je za sudionike osmišljena vođena, kružna biciklistička tura, na kojoj će se upoznati s povijesnim i gastronomskim bogatstvom otoka Krka.

Ruta je duga 25 kilometara, s 350 visinskih metara uspona, kreće od Krka, preko Lakmartina, Kornića, do Punta i potom natrag u Krk. Drugi dan organizatori nude obiteljsku avanturu, tijekom koje će sudionici voziti duž označene staze, a uz pomoć karte će tražiti tragove na terenu i lokaciju blaga poznatih Frankopana.

Nakon obiteljskog slijede još dva Krk Bike Story događanja

Cijena sudjelovanja je 70 kuna za prvi dan, a 100 kuna za oba dana, dok je sudjelovanje djece do 13 godina besplatno. Događaj će se odvijati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz turističkih zajednica na Krku najavljuju kako već pripremaju i druga dva događaja, koji će biti barem jednako zanimljivi i privući brojne nove goste. U najavi su tako Krk Adrenaline Bike Story koji će se održati 5. i 6. lipnja na području Baške i Vrbnika, te Krk Romantic Bike Story 12. i 13. lipnja na području Njivica, Malinske i Dobrinja.

Na kraju recimo kako su organizatori događanja Turistička zajednica grada Krka, Turistička zajednica Punat i Cycle Croatia, a za sva tehnička pitanja se zainteresirani mogu javiti na mail info@cylecroatia.com ili na broj + 385 91 6041 726.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije