Kronplatz omiljeno skijalište Hrvata idealno je mjesto za zimski odmor

Jedno od najljepših skijališta u južnom Tirolu s oko 119 kilometara staza i oko 300 sunčanih dana u godini je Kronplatz omiljeno skijalište Hrvata. Inače ovo skijalište zbog masovnog dolaska Hrvata često nazivaju i “Croplatz”, a nerijetko ćete na vrhu u ugostiteljskih objektima čuti i našu glazbu. Prirodne ljepote i ugođaj dodatno su obogaćeni nakon što u srcu čarobnih Dolomita otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica.

U neposrednoj blizini skijališta, ovo je postao hot spot za skijaše, a skijanje je u ovo doba godine naravno glavni razlog dolaska turista na Kronplatz. U Falkensteiner Hotelu Kronplatz s Adults only konceptom, za goste starije od 14 godina, pobrinuli su se podjednako usrećiti sportske entuzijaste i adrenalinske ovisnike, kao i sve one koji se tijekom zimskog odmora žele opustiti i zabaviti.

Kroz inspiraciju četiri godišnja doba stvorena su četiri građevinska bloka u kojima se nalazi 97 soba i apartmana. Ovaj projekt potpisuje poznati talijanski arhitekt i dizajner Matteo Thun. Brojni detalji privlače pozornost posjetitelja, a jedan od njih je i stablo podno staklene kupole u hotelskom predvorju.

Skijalište Kronplatz ima titulu Najbolje skijalište 2018. i pet crnih staza, a skijaško područje Plan de Corones nudi mnoštvo izazovnih spustova. No, poželite li, za vas će vaš osobni experience concierge organizirati i penjanje na zaleđenoj stijeni, hodanje na krpljama, kuglanje na ledu…

Ne propustite istražiti jedinstvene znamenitosti ovog kraja, jer gradić Bruneck i njegova okolica imaju puno toga za ponuditi. Smješten na planinskom vrhu s kojeg se pruža impresivan pogled na grad, nalazi se muzej posvećen planinama i planinskim civilizacijama svijeta, Messner Mountain Museum. Predlažemo i posjet Muzeju planinske fotografije Lumen, koji na tri impresivna kata – kroz digitalne inovacije i spektakularne produkcije – donosi povijest planinske fotografije od njezinih početaka do danas. Famoznu sobu ogledala dugo ćete pamtiti.

Planina nas opušta, vraća nam energiju i liječi nas od stresa a upravo na filozofiji četiri planinska elementa (stijene, izvorska voda, alpsko sunce i planinski zrak) – osmišljena ne čitava spa filozofija. Naime, Acquapura Mountain SPA prostire se na oko 1400 četvornih metara, a skriva i pravi biser – krovni bazen odakle se pruža jedinstven pogled na Kronplatz.

Nakon aktivnog dana na skijaškim stazama, nema boljeg od opuštanja na kakvom tretmanu, u finskoj sauni na otvorenom, hamamu, 25-metarskom sportskom bazenu ili, pak, u panoramskom dnevnom boravku na krovu hotela s kaminom.

Jedinstvenost Falkensteiner Hotela Kronplatz zaokružena je i sasvim posebnim 7Summit Slow Food konceptom, kojeg karakterizira kvaliteta, kreativnost i visoka kulinarska umjetnost. Koncept 7Summit Slow Fooda temelji se na visokokvalitetnim proizvodima s okolnih južnotirolskih farmi oplemenjenih okusima zemalja s najvišim planinama na svijetu – od Japana do Perua – koje donose vrhunski međunarodni chefovi.

Fotografije: Falkensteiner Hotels & Residences
Naslovna fotografija: I-stock/ izvor:(Falkensteiner Hotels & Residences)

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.