Edukativna igra kojom djeca upoznaju životinje Parka prirode Lonjsko polje

Igra proširene stvarnosti “Istraži životinjski svijet Lonjskog polja” pomoću tableta i znakova za očitanje u Krapju “oživljava” dvadeset virtualnih životinja Parka prirode Lonjsko polja. Uzbudljivu edukativnu igru koja spaja zeleno i digitalno, osmislio je startup Grow iz Novske, a iza kojeg stoji mladi bračni par iz Kutine. Zahvaljujući njoj djeca i mladi upoznaju autohtone životinjske vrste Parka prirode Lonjsko polje te osvješćuju važnost njihove zaštite.

– Edukativna igra “Istraži životinjski svijet Lonjskog polja” namijenjena je djeci i mladima koji posjećuju Park prirode Lonjsko polje. Njegov autohtoni životinjski svijet oni istražuju pomoću tableta na kojima je igra, te znakova za očitanje, takozvanih “triggera”. Tableti se mogu posuditi u Posjetiteljskom centru Krapje gdje su postavljeni i znakovi za očitanje, a cilj nam je da za svaki posjetiteljski centar u Parku prirode stvorimo jedinstven digitalni sadržaj kojim bismo posjetiteljima obogatili posjet Lonjskom polju. Ponosni smo što smo igru realizirali u suradnji sa startupom koji se razvio u inkubatoru za gaming industriju u Novskoj, rekla je Marija Kušmiš, ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Josipa i Kristijan Bencek, kreatori igre i programeri Growa, pohađali su edukaciju o programiranju računalnih igara u Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije, te uz podršku mjera za zapošljavanje pokrenuli svoj startup. Mladi bračni par sada uživa u poslu od kojega živi.

– Naša je ideja spajati zeleno i digitalno! Želimo djecu uz pomoć gejmifikacije vratiti u parkove – gradske, nacionalne, parkove prirode… Ovo nam je treći takav projekt i sretni smo kad vidimo krajnji rezultat – kako igra djeluje na djecu i mlade, rekao je Kristijan Bencek te otkrio kako su igru testirali na najmlađim članovima obitelji. Upravo su im oni bili najstroži, ali i najiskreniji kritičari. Njihovo oduševljenje zato smatraju velikim vjetrom u leđa.

Na kraju recimo kako su posjetitelji Parka prirode Lonjsko polje igru mogli zaigrati već proteklog vikenda.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.