Edukativna igra kojom djeca upoznaju životinje Parka prirode Lonjsko polje

Igra proširene stvarnosti “Istraži životinjski svijet Lonjskog polja” pomoću tableta i znakova za očitanje u Krapju “oživljava” dvadeset virtualnih životinja Parka prirode Lonjsko polja. Uzbudljivu edukativnu igru koja spaja zeleno i digitalno, osmislio je startup Grow iz Novske, a iza kojeg stoji mladi bračni par iz Kutine. Zahvaljujući njoj djeca i mladi upoznaju autohtone životinjske vrste Parka prirode Lonjsko polje te osvješćuju važnost njihove zaštite.

– Edukativna igra “Istraži životinjski svijet Lonjskog polja” namijenjena je djeci i mladima koji posjećuju Park prirode Lonjsko polje. Njegov autohtoni životinjski svijet oni istražuju pomoću tableta na kojima je igra, te znakova za očitanje, takozvanih “triggera”. Tableti se mogu posuditi u Posjetiteljskom centru Krapje gdje su postavljeni i znakovi za očitanje, a cilj nam je da za svaki posjetiteljski centar u Parku prirode stvorimo jedinstven digitalni sadržaj kojim bismo posjetiteljima obogatili posjet Lonjskom polju. Ponosni smo što smo igru realizirali u suradnji sa startupom koji se razvio u inkubatoru za gaming industriju u Novskoj, rekla je Marija Kušmiš, ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Josipa i Kristijan Bencek, kreatori igre i programeri Growa, pohađali su edukaciju o programiranju računalnih igara u Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije, te uz podršku mjera za zapošljavanje pokrenuli svoj startup. Mladi bračni par sada uživa u poslu od kojega živi.

– Naša je ideja spajati zeleno i digitalno! Želimo djecu uz pomoć gejmifikacije vratiti u parkove – gradske, nacionalne, parkove prirode… Ovo nam je treći takav projekt i sretni smo kad vidimo krajnji rezultat – kako igra djeluje na djecu i mlade, rekao je Kristijan Bencek te otkrio kako su igru testirali na najmlađim članovima obitelji. Upravo su im oni bili najstroži, ali i najiskreniji kritičari. Njihovo oduševljenje zato smatraju velikim vjetrom u leđa.

Na kraju recimo kako su posjetitelji Parka prirode Lonjsko polje igru mogli zaigrati već proteklog vikenda.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.