Kuća Panonskog mora atraktivna senzacija u Parku prirode Papuk

Požeško-slavonska županija dobila je još jedan turistički adut, ali i moderan edukacijski centar – Kuću Panonskog mora, jedinstveno mjesto koje svjedoči o prošlosti “slavonskog arhipelaga”

Ako danas gledamo Papuk iz daleka, teško je zamisliti da je prije 16 milijuna godina, bio otok u Panonskom moru kojim su šetali nosorozi i oko kojeg je plivala danas izumrla vrsta morskog psa.

Brojni fosili nekada živućih organizama, mahom morskih životinja, svjedoče o davnoj prošlosti ovog “slavonskog arhipelaga”, koji je u Velikoj, u sklopu Parka prirode Papuk, dobio novi, impresivan postav – Kuću Panonskog mora.

Ovaj posjetiteljsko-edukacijski centar dio je već postojećeg Centra za posjetitelje u Velikoj, a na površini od 158 metara četvornih, uz izložbene dvorane, smjestile su se i višenamjenske predavaonice za interaktivna predavanja, suvenirnica te učionica na otvorenom. 

Osim posjete Kuće Panonskog mora, možete Papuk i okolicu možete istražiti električnim i brdskim biciklima koji se iznajmljuju u Velikoj i Park šumi Jankovac, a svakako je za preporuku posjetiti adrenalinski park u Velikoj, kao i brojne planinske staze.

Inače, Park prirode Papuk imao je rekordnu posjećenost u 2019., posjetilo ga je 52.485 turista –  gotovo 50 posto više nego godinu ranije. Nema sumnje kako će i Kuća Panonskog mora, kao svjedočanstvo života kakav je bio nekad, privući nove posjetitelje, posebno školarce koji će o geološkoj priči ovog kraja učiti na originalan i tehnološki napredan način.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.