Kulturno nasljeđe Istre i Južne Dalmacije predstavljeno na francuskom Arte TV

Europski kulturni TV kanal Arte TV u svojoj je emisiji Pozivnica za putovanje emitirao ciklus reportaža o bogatom kulturnom nasljeđu Istre i Južne Dalmacije.

U emisiji o Istri razgovaralo se s vlasnicima istarskih restorana, ali i vinarima, koji su posvjedočili o bogatoj eno-gastronomskoj vrijednosti Istre. Novinari su predstavili Rovinj kojeg su nazvali Venecija u malom, Pulu u kojoj su evocirane igre gladijatora, ali i unutrašnjost Istre gdje se nalaze živopisni gradići Buje i Motovun. Predstavljeno je i najrasprostranjenije tradicijsko plovilo u Rovinju, batana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U drugoj reportaži pod nazivom “Francuski poljupci iz Hrvatske” prikazuje se bogat utjecaj Napoleona u Južnoj Dalmaciji, a kroz razgovor s povjesničarima predstavljeni su “jadranski biseri” Dubrovnik, Split i Trogir koji su samog Napoleona i njegove maršale, posebno Marmonta, toliko oduševljavali da su njihovim osvajanjem pokazivali svijetu svoju nadmoć.

No to nisu jedine priče o hrvatrskoj obali, koje su predstavljene francuskim gledateljima. Već ranije objavljena je reportaža o otoku Pagu, u kojoj su spomenute specifičnosti poznatog vjetra bura te reportaža o Pazinu kojim je i slavni Jules Verne bio očaran.

Emisije ARTE TV-a emitiraju se šest dana u tjednu, a prati ih preko 800 tisuća gledatelja dnevno. Snimljene reportaže repriziraju se u nekoliko navrata, a dostupne su i na medijateci ARTE TV-a.

Na kraju recimo kako je i francuski lifestyle magazin Grazia objavio TOP 9 hrvatskih destinacija koje svakako treba posjetiti ovog ljeta. Na toj ljestvici našli su se: Dubrovnik, Rovinj, Split, Zagreb, NP Plitvice, Zadar, Hvar, Korčulu i NP Krka.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: kadar iz reportaže o Istri (Arte TV)

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.