Labin: Melissa je prvi digitalni nomad s vizom u Hrvatskoj

Melissa Paul je brand storryteller, social media manager i urednica bloga o dizajnu, putovanjima i lifestylu. No ono što je zanimljivo i zbog čega smo vas u prvoj rečenici upoznali s Melissom je činjenica, kako je ona prva osoba koja je u Hrvatskoj dobila vizu za digitalne nomade u trajanju od 12 mjeseci.

Digitalni nomadi su državljani treće zemlje koji su zaposleni ili obavljaju poslove putem komunikacijske tehnologije za tvrtku ili vlastitu tvrtku koja nije registrirana u Republici Hrvatskoj i ne obavljaju poslove ili pružaju usluge poslodavcima na području Republike Hrvatske. Sve što je potrebno je dobra Internet veza. U skupinu digitalnih nomada ubrajaju se influenceri, dizajneri, pisci, prevoditelji.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Od početka godine naime, na snagu je stupio novi Zakon o strancima, prema kojem se reguliraju vize za digitalne nomade. Novina je to u Hrvatskoj, koja se ovim Zakonom svrstala uz bok nekolicine svjetskih država. Time je Lijepa naša dobila još više na atraktivnosti u turističkom smislu, posebice u “novo normalno” vrijeme.

No vratimo se Melissi koja je odrasla u južnoj Kaliforniji, a živjela u Arizoni, Los Angelesu, New Yorku i Philadelphiji. Kada je stigla u Hrvatsku živjela je na Krku, međutim put ju je odveo u Labin. Bila je udana za Hrvata, a čak i nakon razvoda odlučila je ostati u Labinu. Kako je nakon razvoda izgubila petogodišnju vizu, ubrzo je saznala kako će u Hrvatskoj biti moguće dobiti vizu za digitalne nomade. Za Melissu, koja je pravi promotor Labina, Rapca odnosno Istre u cijelosti, to ima posebno značenje jer može nastaviti pisati o Istri i Hrvatskoj. Redovito putem svog Instagram profila objavljuje i piše o Labinu i Rapcu.

Melissa ne krije oduševljenje životom u Labinu i Istri. Zaljubila se u Labin upravo iz razloga što odiše umjetnošću i prepun je art galerija i ateljea. Trenutak koji je presudio prilikom kupnje kuće u Starogradskoj jezgri bio je ljubazan pozdrav prvih susjeda. Shvatili su da je upravo Labin pravo mjesto za život. Ljubiteljica je prirode i često se pridružuje pješačkim turama prekrasnim stazama Labinštine. Iz Melissine perspektive Labin je grad koji se neprestano razvija i raste u svakom pogledu, te pruža bezbroj novih i neotkrivenih mogućnosti.

Cijelu priču oko uvođenja digitalnih viza u Hrvatskoj pokrenuo je poduzetnik Jan de Jong, a osnovana je i Udruga digitalnih nomada. Neke su Hrvatske tvrtke odlučile ponuditi mogućnost smještaja za dulji boravak u svojim objektima. Među njima je i Valamar, koji nudi mogućnost smještaja u svoja dva kamping ljetovališta Istra Premium Camping Resortu u Futani i Ježevac Premium Camping Resortu na otoku Krku.

Naslovna fotografija: Igor Zirojević, istra.hr

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije