Labinska Božićna Bajka uz unikatne ukrase labinske umjetnice

spot_img

U subotu je započela tradicionalna Labinska Božićna Bajka. Nakon najave lošeg vremena u petak organizatori su bili primorani cjelokupni program koji se trebao održati proteklog vikenda prebaciti na danas.

U subotu 17. prosinca u jutarnjim satima Djed Mraz i njegova vesela ekipa La la landa podijelili su darove labinskim prvašićima kao i mališanima koji ne pohađaju vrtić. U večernjim satima, na Titovom trgu, krenuo je nastup nagrađivanog BUM BAM udaraljkaškog sastava labinske Umjetničke škole, kao i nastup Župnog zbora.

Nestrpljiva publika u večernjim satima rezervirala je svoje mjesto pred binom i čekala koncert Mie Dimšić, ovogodišnje hrvatske predstavnice na Eurosongu. Pravim božićnim koncertom Mia je oduševila prisutne i gotovo dva sata zabavljala veselu publiku.

U nedjelju je nastupila klapa Rišpet, čiji koncert mnogi Labinjani prate ljeti u Raklju na samom moru. Oduševili su mnogobrojne ljubitelje dobre glazbe koja su pjevali zajedno s njima do samog kraja koncerta. Prije klape Rišpet, zbor Giuseppina Martinuzzi uveo je nazočne izabranim pjesmama u pravi božićni ugođaj, a Gradski orkestar Labin oduševio je svojom izvedbom božićnog repertoara.

Također, u subotu  je bio i prvi od ukupno 16 dana, kada se kroz cijelu večer može pogledati svjetlosni 3D mapping na zgradi Gradske uprave, za koji je zaslužna pulska Visualia. Starogradska jezgra Grada Labina blista prekrasnim novogodišnjim ukrasima, koji su posebni upravo zato što se radi o rukotvorinama labinske umjetnice Alide Blašković Koroljević na što su organizatori iznimno ponosni. Upravo ovaj unikatan detalj čini Labinsku Božićnu Bajku jedinstvenom.

Uz lanjske ukrase ove godine Alida je oduševila zanimljivim novitetima. Jedinstveni photopointovi jednostavno vas zovu u Stari grad. Dodatno je osvjetljena ulica prema palači Negri, kao i put do gradskog muzeja gdje vas čeka iznenađenje. Novost je i svjetleći poklon na šetalištu San Marco.

Večeras,  20. prosinca, u 19 sati nastupa rockabilly-blues sastav “River Sharks” i sjajni “Swingersi” predvođeni Robertom Marekovićem U petak 23. prosinca stiže i najveća zvijezda ovogodišnje Božićne bajke, Neno Belan sa svojim “Fiumensima”. Prije njega sve nazočne zabavljat će labinski pobjednici Croatian Blues Challenge-a, Predrag Ljuna Pepe i grupa “Restless Sea”.

Foto i izvor: TZ Grada Labina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.