Održana prva radionica Jelene Holenko Pirc i Lynx and Fox – Iskustvo i znanje iz prve ruke za vodiče u prirodi

Više od 16.000 ljubitelja prirode na društvenim mrežama, ali i mnogi drugi već četiri godine prate rad goranske lisice Jelene Holenko i sudjeluju u brojnim obilascima koje po Gorskom kotaru organizira pod brendom Lynx and Fox. Njezin uspjeh potaknuo je mnoge vodiče da požele samostalno raditi kao lokalni specijalisti za svoja područja, no pozicioniranje na tržištu donijelo im je brojne nedoumice i pitanja. Kako bi na njih odgovorila te podijelila svoje znanje i iskustvo, Jelena Holenko Pric osmislila je edukaciju “Kako pozicionirati i prodati turistički obilazak by Lynx and Fox”, a radionica je po prvi puta održana na području općine Ližnjan na jugoistoku Istre.

Zeleno brdo zanimljive povijesti Monte Madonna u mjestu Šišan koje pripada južnoistarskoj općini Ližnjan, bilo je ovoga tjedna sretno mjesto za desetak vodiča koje zanimaju obilasci po prirodi. Motivirana željom za podizanjem kvalitete u svojoj destinaciji te nastavkom kvalitetnih edukacija Turistička zajednica općine Ližnjan pozvala je kao predavača Jelenu Holenku Pirc goransku lisicu i najprepoznatljivijeg vodiča u prirodi koja je istarskim vodičima demonstrirala sve ono što se u njezinoj praksi organizacije obilazaka u prirodi za domaće goste, pokazalo uspješnim.

///Upoznajte FOX – lokalnu lisicu Gorskog Kotara našu blogericu Jelenu Holenko najboljeg turističkog ambasadora Zelenog srca Hrvatske

Nakon uvoda u vijećnici općine Ližnjan, uslijedila je šetnja kroz gustu šumu Monte Madonne u kojoj je Jelena Holenko Pirc, koristeći konkretne primjere, prenosila svoje znanje odgovarajući ujedno i na niz pitanja polaznika. Tko smije organizirati ture u prirodi, koje su licence i tečajevi za to potrebni, kako se probiti kroz šumu administrativnih zapreka, kako kreirati sadržaj ture, dobro je pripremiti, ali i pokriti sve tehničke značajke važne za uspješan obilazak, kako komunicirati sa sudionicima te, naposljetku, kako uspješno promovirati turu koristeći mogućnosti društvenih mreža, ali i drugih alata; bile su samo neke o tema vrlo živog i konstruktivnog dijaloga. Prolazeći pješačko-edukativnom stazom Sv. Stipan kroz brdo Monte Madonna sve do vidikovca prema moru polaznici su uz pomoć svoje mentorice detektirali sve elemente obilaska staze kako bi zajedničkim kreativnim snagama osmislili turu koju će u rujnu ili listopadu Turistička zajednica općine Ližnjan uvrstiti u svoju turističku ponudu kao konkretan rezultat ove radionice.

///Atraktivno podmorje, dobri vjetrovi i idilična priroda za nezaboravnu avanturu u općini Ližnjan

radionica Lynx and Fox

Polaznici su iz općine Ližnjan otišli bogatiji za vrlo konkretan poticaj da se samostalno okušaju u dizajniranju tura na svojim lokalnim područjima, a na licu mjesta su se počele dogovarati i suradnje.

– Radionica je bila vrlo poučna i preporučila bih je svakom tko razmišlja pokrenuti svoj posao u vođenju i organizaciji izleta. Jelena je nesebično podijelila svoje višegodišnje iskustvo kroz niz korisnih savjeta o izgradnji human-centered brenda, vođenju društvenih mreža, promociji i kreiranju ruta u prirodi. Zadovoljna sam edukacijom jer je ukratko sažela sve praktične informacije koje su me zanimale i dala mi priliku upoznati nove ljude koji se bave sličnim idejama, dojam je Opatijke Ane Cerovac, vodiča, zaljubljenice u prirodu i autorice hrvatskih povijesno-fantastičnih romana.

– Obilazak u prirodi može biti mala kazališna predstava u kojoj kao redatelj imate brojne mogućnosti, slobodu, ali i odgovornost da je osmislite i provedete od prvog do zadnjeg detalja tako da sudionici dobiju nezaboravan doživljaj lokalnog teritorija, a vi zadovoljstvo i adrenalin dobro odrađenog posla koji puno znači za podizanje destinacije kojoj pripadate. Prva radionica je bila sjajno iskustvo zahvaljujući organizatoru i motiviranim polaznicima. Interakcija s njima donijela mi je konstruktivan feedback pa će svaka sljedeća biti još upotpunjenija i konkretnija kako bi s vremenom postala korisna poluga destinacijskog menadžmenta koji mora jačati kompetencije lokalnih vodiča, naglasila je Jelena Holenko Pirc.

Fotografije: Turistička zajednica općine Ližnjan

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.