Ljeto nam se vratilo u grad! Strossmayerovo šetalište i ove godine nudi nezaboravan sadržaj za posjetitelje

Jedno od najdražih šetališta svih Zagrepčana i turista koji posjete glavni grad Lijepe Naše zasigurno je Strossmayerovo šetalište. Nalazi se podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i okruženo drvećem i lijepim krajolikom, a nije tajna da brojni parovi odlaze tamo na romantične šetnje upravo zbog magičnog pogleda koji se pruža niz cijelo šetalište. Kako svojim ambijentom očarava sve prolaznike, sasvim je logično da je upravo Strossmayerovo šetalište poslužilo kao idealna lokacija za jedno od najpopularnijih i najposjećenijih ljetnih događanja u Zagrebu – Ljeto na Strossu!

„Ljeto na Strossu najdulja je kulturna manifestacija u Zagrebu i već 12. godinu za redom traje punih 100 dana. Zapadni dio Strossmayerovog šetališta svakoga ljeta postane mjesto susreta brojnih Zagrepčana i gostiju grada svih generacija i različitih afiniteta za kulturu, umjetnost ili tek zabavu u gradu“, kaže Zlatan Jaganjac iz organizacijskog tima.

Jedan od najotmjenijih turističkih projekata Grada Zagreba zbog svoje posebnosti privlači brojne posjetitelje, kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja, a na raznim radionicama i u posebno dekoriranim improviziranim kafićima svake se godine traži mjesto više. Ljeto na Strossu od programa posjetiteljima nudi zanimljiv glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikare sa svojim platnima i čašice izvrsnog vina.

„Ljeto na Strossu ili Strossmartre prije 20 godina pokrenuli su naši legendarni ulični svirači Hadži Pajo – Kraljevi ulice. Ljeto na Strossu se održava tijekom cijelog ljeta, bude više od 80 koncerata, isto toliko predstava za djecu, mnogo raznih radionica, plesnjaka i zabavnih događaja te da svake godine bilježimo sve više posjetitelja“, kaže Jaganjac.

Ljeto na Strossu ove će godine započeti 10. lipnja kada je i proslava svečanog otvaranje 20. Ljeta na Strossu uz podnevnu svirku i „minglanje klaunova“. Posebnu pažnju posjetitelja prošle godine je okupirao Muzej purgerskih riječi te je ove godine odlučeno Stross obogatiti starim i novim eksponatima.

„Ljeto na Strossu ove će godine predstaviti Muzej purgerskih riječi i dočarati posjetiteljima Zagreb iz prve polovice 20. stoljeća. Zagrepčani su prošle godine bili oduševljeni idejom i realizacijom navedenog muzeja te smo odlučili uz određene izmjene i dopune ponoviti ovu sjajnu priču u kojoj će, uvjeren sam, opet mnogobrojni Zagrepčani i gosti grada svakodnevno pronalaziti mjesto i vrijeme za odmor i zabavu uz dobru glazbu, klopu i cugu“, poručuje Jaganjac.
Kako biste provjerili svoje znanje o značenju riječi poput vura, penezi i vekerica, svakako ne propustite posjetiti ovaj ljetni događaj smješten na idealnoj zagrebačkoj lokaciji s prekrasnim pogledom na grad.

Posebnost ovog festivala je i u isticanju važnosti udomljavanja pasa pa tako i ove godine posjetiteljima predstavljaju predivnog mješanca po imenu Balloo koji trenutno ima privremeni smještaj, no nadaju se da će mu pronaći stalni dom. Ove godine također će se održati i već dobro poznati Izbor za najpsa mješanca koji oduševljava kako vlasnike pasa tako i njihove najdraže ljubimce.

Zlatan Jaganjac kao rođeni Zagrepčanin izražava veliko zadovoljstvo time što napokon, nakon hibernacije i potresa, možemo svi zajedno ponovno oživjeti grad i vratiti mu pozitivnu energiju te dodaje da nemaju konkretne podatke o broju posjetitelja jer je ulaz slobodan, no od ulaska Hrvatske u EU vidljiv je porast u broju dolazaka stanovnika drugih država.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.