Ljeto u Omišlju i Njivicama – pregršt sadržaja za sve generacije

I ovo ljeto u Omišlju i Njivicama bit će u znaku koncerata, fešti i festivala, ali i kulture, tradicije i kazališta – pregršt prilika za stvaranje najljepših ljetnih uspomena.

Niz klapskih koncerata otvoren je 3. srpnja uz klapu Tramuntana na Ribarskoj obali u Njivicama. Već 17. srpnja na Placu u Omišalj stiže klapa Rašketa, a klapa Intriga zapjevat će 31. kolovoza u Njivicama. Kolovoz donosi još jednu klapsku poslasticu – koncert klape Šufit na Ribarskoj obali.

Good vibrations čitavog ljeta garantira dobre vibracije. Program je započeo 4. srpnja uz Blu Kanu band na Placi u Omišlju. Slijedi 21. srpnja DJ Alex Sabattini u Njivicama i 24. srpnja koncert Antonija Krištofića u Omišlju. I kolovoz će proći u istom raspoloženju. Već prvog dana osmog mjeseca u Njivice stiže Coffee Shop Acoustic bend, 09. i 11. kolovoza na istom mjestu će zasvirati Blu Kanu i DJ Alex Sabattini, a još jedna doza glazbenih poslastica s Antonijem Krištofićem na redu je 14. kolovoza.

Seriju nezaobilaznih ljetnih fešti započinje Ribarska fešta uz grupu Insula na rivi u Omišlju 21. srpnja, s reprizom u Njivicama 28. srpnja uz grupu Venus i 18. kolovoza uz grupu Fortunal. U kolovozu je na rasporedu čitav Ribarski vikend, uz Koktelse 11. kolovoza i grupu Point dan kasnije, 12. kolovoza. Nezaobilazna Stomorina na redu je 16. kolovoza, a rujan je nezamisliv bez Male Gospoje, 8. rujna na Placi u Njivicama.

Festivali sladoleda, craft piva, ženskih klapa…

Zvijezda srpnja svakako je već tradicionalni Festival sladoleda, koji na Ribarsku obalu u Njivice donosi sjajno (i slatko!) raspoloženje kroz čak sedam festivalskih dana. Uz nikad bolju ponudu omiljenih ledenih slastica, Festival sladoleda donosi i odličan program. Za sjajnu svirku zaduženi su Grooversi (10. srpnja), DJ Alex Sabattini (11. srpnja), Šajeta & Band (12. srpnja), Domenica (13. srpnja), Gelato Sisters (14. srpnja), Infinity band (15. srpnja) i Luka Nižetić (16. srpnja).

Još jedan iznimno popularan festival obilježit će i vruće kolovoške večeri. U Spomen-parku u Omišlju stiže Craft Beer Festival. Nakon sinoćnjeg koncerta Grapevine Babes večeras, 7. srpnja, nastupaju rock zvijezde ovogodišnje Dore – Krešo i Kisele Kiše. Repriza uz Craft beer & burger weekend na programu je 15. i 16. rujna u Njivicama. Nastupit će Delboys i Coffee Shop Acoustic bend u dva sjajna festivalska dana.

Nešto sasvim drugačije čeka nas u kolovozu na Placi u Omišlju. Omišaljska rozeta, festival ženskih klapa, na rasporedu je 4. kolovoza. Bit će to još jedna dostojna posveta klapskom a capella pjevanju koje na otoku Krku ima tradiciju dugu desetljećima. Festivalski stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka za a capella pjevanje, Omišaljsku rozetu dodijelit će najboljoj klapi.

Neće nedostajati ni kulturnih i outdoor događanja

U nizu koncerata pod zajedničkim nazivnikom “Klasika na Mirinama”, na najljepšoj otočnoj pozornici 19. srpnja zasvirat će Vanja Zelčić, Slavko Sekulić & Nada Matošević. Slijede Zagrebački kvartet 26. srpnja te Srđan Bulat & Biljana Kovač 12. kolovoza. Galerija Lapidarij u Omišlju ovoga će ljeta ugostiti umjetnička djela Ivana Kumbatovića Žantonića (9. srpnja) i Viktora Hreljanovića (15. srpnja), uz Sakralnu izložbu i izložbu fotografija Dragana Nišlera u galeriji Loža 6. kolovoza.

Među nezaobilaznim ljetnim događanjima u Omišlju izdvajamo i Big Om. Radi se o jednom od najstarijih i najvećih ribolovnih natjecanja u nas koje se specijaliziralo za lov velikih riba. BIG OM Kup Omišlja prvi je put održan 2006. godine. Ova originalna omišaljska priča danas privlači i nove ribolovce željne nezaboravnih big game iskustava, kao i one stare morske vukove, koji znaju kako je tuna na ovom području najveća na Jadranu.

Kraj kolovoza obilježit će i gostovanje izložbe Prijatelji mora 2023. Otok Krk – doživljaj baštine, nakon Njivica stiže i na rivu u Omišalj, gdje će se moći razgledati od 25. kolovoza do 8. rujna.

Tijekom čitavog ljeta, utorkom će se održavati uvijek atraktivne besplatne tematske šetnje Omišljem, na hrvatskom i engleskom jeziku. S temom “Glagoljica i glagoljanje su kulturni identitet Omišlja”, šetnje će voditi Alen Karabaić, certificirani interpretator baštine. Tematske šetnje kreću ispred Turističkog informativnog centra Omišalj, na trgu Prikešte.

Ljubitelji zdravog načina života i oni koji će to tek postati, i ove godine na raspolaganju imaju besplatne treninge joge na otvorenom, koje vodi licencirana instruktorica joge Marija Skorić. Treninzi se odvijaju ponedjeljkom i srijedom u Njivicama te petkom u Omišlju.

CRO Race ove godine kreće s otoka Krka

Završetak ljeta i početak jeseni bit će pak u znaku dvije atraktivne outdoor aktivnosti. Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race stiže i na otok Krk. Štoviše, Zlatni otok je prva otočna destinacija i domaćin starta CRO Race utrke te će ugostiti neke od najboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice. Natjecatelji će tijekom utrke odvoziti više od tisuću kilometara. Njihove okretaje pratit će čak 190 država na šest kontinenata, od toga njih 130 u live TV prijenosu.

U biciklističkom raspoloženju započet će i listopad. Najljepša otočna biciklistička priča, Krk Bike Story, i ove godine spaja aktivnost, prirodu i gastronomsku ponudu, uz upoznavanje sjevernog dijela otoka Krka. Vrbnik, Dobrinj, Omišalj i Malinska predstavit će vam svoje atrakcije drugog listopadskog vikenda.

Za ljubitelje Wine & Arta također imamo sjajne vijesti – u rujnu počinje nova serija radionica s našom poznatom umjetnicom Mirnom Sišul. Ona će u opuštenoj atmosferi uz sjajna vina i ugodno druženje prenositi svoje znanje svima koji žele otkriti umjetnika u sebi. Budući da je riječ o radionicama na kojima se redovno traži mjesto više, za prijave i termine pratite službene stranice Turističke zajednice Općine Omišalj.

Naslovna fotografija: Sanjin Ilijić, izvor: Turistička zajednica Općine Omišalj

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.