Ljeto u Podravini, zašto ne?

Prije nepunih godinu dana obnovljena je rodna kuća Petra Preradovića u Grabrovnici te je službeno otvorena za javnost. Nova brošura, čiji je izdavač Turistička zajednica općine Pitomače, posvećena je pjesniku Petru Preradoviću i njegovoj rodnoj kući, odnosno današnjem suvremenom i modernom Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića, nastala je iz želje da se sve sadašnje i buduće posjetitelje zaintrigira njegovom pojavom i veličinom te da dođu posjetiti njegovu Kuću, ali i okolicu. Ono čime se Kuća Petra Preradovića može pohvaliti jest inovativnost u interpretaciji života i djela samoga pjesnika putem stručnoga vodstva ali i svih popratnih multimedijskih sadržaja.

“13. lipnja biti će točno godinu dana kako je Kuća službeno otvorena za posjete. Možemo reći kako smo uspjeli u godinu dana preživjeti svašta, od mnoštva zadovoljnih posjetitelja, održavanja prekrasnih kulturno-umjetničkih sadržaja do privremene zatvorenosti zbog nepovoljne epidemiološke situacije. No, vratili smo se puni entuzijazma sa željom da našim posjetiteljima ponudimo i pružimo još veće zadovoljstvo. Upravo iz toga razloga nastala je brošura koja osim spomenute posjete Kući, nudi i veće mogućnosti”, naglasila je Danijela Rešetar, voditeljica Kuće Petra Preradovića.

Kuća Petra Preradovića nalazi se u općini Pitomača, koja se može pohvaliti i seoskim turizmom. Njega omogućuje Zlatni klas Otrovanec s jedne strane, a s druge, preko rijeke Drave, u Križnici, očekuje vas predivna netaknuta priroda i naravno, vrhunska hrana u Dravskoj iži Križnica. Kako bi ostvarili bolje rezultate, misija je povezati se s kulturnim bogatstvima u najbližoj okolici. Općina Pitomača nalazi se u Virovitičko-podravskoj županiji, a sama županija je bogata kulturnim nasljeđem. Tu se može istaknuti Gradski muzej Virovitica koji se nalazi u novoobnovljenom Dvorcu Pejačević te Kuriju Janković koja predstavlja jednu od najelegantnijih plemićkih ladanjskih kuća na području Virovitičko-podravske županije. Nadalje, iako druga županija, u Koprivničko-križevačkoj županiji smještena je predivna utvrda Stari Grad Đurđevac te svima poznata Legenda o Picokima.

“Ono što želimo istaknuti jest da je ovo maleni dio koji preporučamo svima za posjetiti jer zaista se ima što za vidjeti i doživjeti. Želeći ostvariti potencijale mjesta u kojemu radimo, živimo i uživamo, nudimo vrhunske doživljaje za sve avanturiste ali i one osobe koje jednostavno žele mir i uživati u netaknutoj prirodi, vrhunskoj eno-gastro ponudi ali i bogatoj kulturi te književnosti kako bi oplemenili svoj život”, na kraju je poručila Rešetar.

Foto: Kuća Petra Preradovića

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.