Mala planinarska škola za djecu od 9 do 12 godina u Parku prirode Učka

Zašto je boravak u prirodi dobar za sve bilo da se radi o djeci, mladima, odraslima, pa i seniorima uistinu više ne treba posebno objašnjavati. Djeca vole istraživati, a planinarenje je odlična opcija za uživanje u prirodi punim plućima. Nije važno osvojiti vrh i biti prvi, najvažnije je važno da naša djeca zavole prirodu od malih nogu i nauče se ponašati u prirodi. Planinarske škole za djecu dobra su prilika za učenje i boravak u prirodi.

Prilika za naučiti nešto o planinarenju dolazi u Parku prirode Učka gdje planinarsko društvo “Opatija” poziva djecu između 9 i 12 godina da se upišu u 4. Malu planinarsku školu. Uz podršku Grada Opatije, Istarskoga planinarskog saveza i Javne ustanove „Park priroda Učka“ mala planinarska škola održati će se u ožujku, travnju i svibnju 2022. godine.

Maksimalan je broj sudionika kako navode organizatori, tridesetero djece. Polaznici će steći osnovna znanja o planinarskoj opremi, orijentaciji, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, planiranju izleta, povijesti planinarstva i alpinizma, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te se upoznati s osnovama penjanja i speleologije.

Predavanja se održavaju u Planinarskom domu “Poklon”, a tek manjim dijelom u opatijskoj Vili “Antonio”. Glavni dio aktivnosti održava se na otvorenome na području Učke, a organiziran je i zanimljiv izlet vlakom u Gorski kotar. Svi su izleti jednodnevni, osim zadnjeg vikenda, kada će se održati dvodnevna vježba i planirano je spavanje u Planinarskom domu “Poklon”.

Letak možete preuzeti na MPŠ 2022 – Letak, a više informacija dostupno je na službenoj web-stranici Planinarskog društva Opatija.

Naslovna fotografija: Pixabay.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.