Malin Fest – autentično putovanje kroz povijest, tradiciju i običaje medulinskog porta

Već četvrtu godinu za redom, Malin Fest, uveseljava domaći u stranu publiku spajajući tradiciju i zabavu. U ponedjeljak, 10. kolovoza u 19:30 sati održat će se bogat program na prepoznatljivoj lokaciji – trgu ispred vjetrenjače u Medulinu.

Program se sastoji se od edukativnog, zabavnog i interaktivnog sadržaja u kojem sudjeluje Istra Inspirit te Udruge iz Općine Medulin kao što su Medulin Art, Plesni studio Pirueta Medulin te medulinski ribari pod stručnim vodstvom Nevena Iveše. Program započinje kazališnim interaktivnim minijaturama Istra Inspirita, inspiriranih poviješću Medulina, malinom i morskim svijetom medulinskog zaljeva, a nastavit će se tradicijskim igrama koje predstavljaju izazov za najmlađe posjetitelje. Medulinski ribari pod vodstvom biologa Nevena Iveše zaduženi su za upoznavanje posjetitelja s morskim organizmima medulinskog podmorja dok će Plesni studio Pirueta Medulin prisutnima predstaviti plesnu točku inspiriranu istarskim tradicionalnim plesom, balunom, a Udruga Medulin Art će održati kreativnu radionicu za najmlađe posjetitelje u sklopu koje će naučiti kako izrađivati suvenire inspirirane Malinom na vitar.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Organizatori Malin Festa su Turistička zajednica Općine Medulin i IRTA d.o.o. – Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit. Malin Fest predstavlja jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba će se realizirati uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.