U središnjoj Istri ove godine više od 50 manifestacija – izaberite nešto za sebe

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, Vinske priče Gračišća, Dani mednih delicija u Pazinu… samo su neke manifestacije koje su, ili će obilježiti, još jednu kalendarsku godinu središnje Istre.

Velikog značaja ovakvih događanja svjesni su i u Turističkoj zajednici središnje Istre koja je prije nekoliko dana donijela odluku o dodijeli potpora manifestacijama na ovom području. Temeljem javnog poziva, u zadanom roku pristiglo je 57 prijava, od čega je zadane kriterije zadovoljilo njih 51.

Javni poziv bio je usmjeren na manifestacije koje podižu kvalitetu turističke ponude središnje Istre. Osim toga ovakve manifestacije doprinose rastu broja gostiju i povećanju potrošnje. Posebice se to odnosi na razdoblje pred i posezone te promociji središnje Istre kao zanimljivog turističkog odredišta.

Odobrenim manifestacijama dodijeljeno je ukupno 32.890 eura. Najviši iznos dodijeljene potpore je 2.500, a najmanji 130 eura. Sredstvima će biti financirane kulturno-zabavne, sportske i ekološke manifestacije na području Turističke zajednice središnje Istre. Točnije, radi se o području Grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Karojba, Pićan, Sveti Lovreč, Sveti Petar u Šumi i Tinjan.

Bespovratna sredstva namijenjena su isključivo manifestacijama koje će biti održane u 2023. godini. Obuhvaćaju troškove programa kao što su: izvođači, najam, potrošni materijal za realizaciju manifestacije, najam prostora, troškovi promotivnog materijala i promocija, troškovi izvođača, zaštitarske usluge te drugi opravdani troškovi.

Korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, kulturne i javne ustanove te ostale fizičke i pravne osobe. Turistička zajednica središnje Istre će odobrena sredstava doznačiti organizatoru po završetku odrađene manifestacije i po primitku cjelokupne javnim pozivom definirane popratne dokumentacije.

Popis manifestacija koje su dobile potpore dostupan je na POVEZNICI, a na vama je da izaberete nešto za sebe.

Izvor naslovne fotografije: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.