Međunarodni košarkaški Pro 3×3 Tour po prvi puta u Hrvatskoj

Međunarodna serija turnira u košarci Pro 3×3 Tour po prvi puta se održava u Hrvatskoj. Radi se o dvodnevnom košarkaškom spektaklu, koji se nakon dalmatinske turneje proteklog vikenda preselio u Slavoniju.

Pro 3×3 Tour započeo je u Dubrovniku, a održan je još u Šibeniku, Zadru i Vukovaru. U petak i subotu, 17. i 18. lipnja održat će se i peti turnir, ovoga puta u Vinkovcima. Košarka 3×3 je novi olimpijski sport koji je po prvi puta održan na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Veliku popularnost ovaj sport duguje svojoj dinamičnosti i atraktivnosti, a kako je prihvaćen i od strane Hrvatskog košarkaškog saveza projekt Pro 3×3 Tour postao je i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u košarci 3×3.

3x3 tour

Peti turnir ovogodišnje turneje, kako smo već rekli, održat će se u Vinkovcima, ispred Hotela Slavonije. Natjecanje po skupinama na programu je u petak od 18 sati, a utakmice doigravanja igraju se u subotu od 19 sati, nakon kojih će u finalu snage odmjeriti dvije najbolje momčadi. Gledatelje očekuju atraktivni potezi ponajboljih hrvatskih košarkaša u ovoj kategoriji, a sam događaj bit će i natjecateljskog karaktera. Očekuju vas dobra zabava, vrhunski sport i bogati popratni program.

Nakon slavonske turneje koja će završiti u Osijeku 24. i 25. lipnja, turniri će se još održavati u Umagu, Karlovcu i Zagrebu. Uz novčane nagrade treba naglasiti kako ekipe skupljaju bodove za plasman na Završni turnir u rimskom amfiteatru u Puli, 9. i 10. rujna. Za pobjednika Završnog turnira u Puli organizatori su osigurali pozivnicu za World Tour koji će se održati u Parizu u listopadu ove godine.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.