Mislite li da su Maldivi luksuz za bogate? Varate se! Evo kako povoljno uživati u čarima otočja

Svatko od nas se bar jednom našao u prilici da razmišlja o ljetovanju izvan Hrvatske i sve opcije mu se čine preskupe. Agencije nude svoje pakete koji su ponekad neisplativi ako uzmete u obzir omjer cijene i ponude. Zbog toga se često odlučujemo za hrvatsko primorje, koje se na prvi mah čini isplativije, iako to nije uvijek tako.

Maldivi su već duže vrijeme za mnoge ljubitelje putovanja izrazito popularna destinacija, koja se mnogima na sam spomen čini kao skupa investicija. Ova otočna država u Indijskom oceanu sastoji se od 1200 otoka koji nude brojna prirodna bogatstva. Osim prekrasnih pješčanih plaža i zalazaka sunca, biljni i životinjski svijet nešto je što se viđa jednom u životu. Jedna od najpoznatijih vrsta životinja su mali morski psi, tzv. baby sharks, koji se u plićaku vole kupati i družiti s posjetiteljima. U ponudama resorta nude se izleti u kojima ćete moći roniti i plivati zajedno s ovim malim stvorenjima budući da su potpuno bezopasni za ljude.

Flora i fauna nisu jedina čar Maldiva. Osim tirkiznih plaža, koraljnih grebena, kornjača i riba, Maldivi nude i bogatu gastronomsku ponudu. Koturos, poznati rižoto s tunom ili piletinom na otoku Maafushi može se pronaći za nevjerojatnih 35 kuna po osobi. Ako želite ručati u dvoje, plata s rakovima, tunom i škampima idealan je izbor, a koštat će vas oko 120 kuna. Složit ćete se da rijetko gdje na hrvatskom primorju možete pronaći ovako jeftin obrok za dvoje.

Već spomenuti otok Maafushi jedan je od otoka na kojem možete uživati u čarima tropskog Raja – Maldiva. Prosječna cijena noćenja u dvokrevetnoj hotelskoj sobi s četiri zvjezdice iznosi oko 500 kuna, u što je uključen i doručak. Ako želite više privatnosti i spremni ste izdvojiti veću svotu novca, dobar izbor su privatni apartmani. Dvokrevetna soba u jednom takvom objektu koštat će vas oko 700 kuna.

Naravno, cijene rastu obzirom na kvalitetu, usluge i lokaciju. Ipak, najskuplja su noćenja u resortu, koji pružaju kompletnu ugostiteljsku uslugu samo za vas. Prema cijenama na bookingu noćenje u resortu s pet zvjezdica može vas stajati oko 20 tisuća kuna. Zanimljiva stvar je što hranu, plažu, masaže, ronjenje s životinjama i ostale usluge unutar resorta možete koristiti i platiti zasebno iako ne odsjedate u resortu. To znači da ćete odsjedanjem u hotelu ili apartmanu proći puno jeftinije. Za jednaku svotu novca moći ćete pronaći smještaj na još dva lokalna otoka, Rasdhoo i Dharavandhoo. Oni također nude bogatu ponudu hrane i pića po vrlo povoljnoj cijeni, a zabava i dobar ugođaj su također zagarantirani.

Važno je spomenuti i da su Maldivi muslimanska zemlja, stoga je nužno pridržavati se njihovih pravila ponašanja i odijevanja u javnosti kako ne biste vrijeđali lokalno stanovništvo. Ipak, na Maafushiju su pravila slabija, pa nije nužno biti potpuno prekriven, no svakako se preporuča ne hodati uokolo u bikiniju.

Osim noćenja, važno je odabrati i povoljne letove. U ovom slučaju, puno je isplativije tražiti ponude koje nisu u sklopu agencija jer su letovi i noćenja puno skuplji, no važno je imati na umu da i putovanja s agencijama imaju svoje benefite. Ukoliko niste ljubitelj organizacije putovanja, agencija nudi unaprijed osmišljene rute, a uz to ste i osigurani. Stoga ostaje na vama da odaberete koja opcija vam se čini primamljivija.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.