Mjesec kolovoz vrlo uspješan za otok Lošinj

Prednosti otoka Lošinja poput lječilišne klime, čistog mora i predivne prirode te mogućnost bavljenja brojnim aktivnostima na otvorenom ponovno su došle do izražaja te je tako Lošinj u kolovozu ostvario 63,2% prošlogodišnjeg turističkog prometa, a u prvih osam mjeseci 2020. godine 58% prošlogodišnjih noćenja.

U kolovozu je Lošinj posjetilo 47.283 gostiju koji su ostvarili 482.050 noćenja. Najviše se noćilo u kampovima na koje otpada skoro trećina ukupnog broja noćenja, a slijedi nekomercijalni smještaj, zatim privatni smještaj, ugostiteljski objekti za smještaj te hoteli. Najbrojniji su bili slovenski turisti kojih je Lošinj posjetilo više od 130 tisuća, a slijede Nijemci kojih je bilo više od 100 tisuća. Hrvatski turisti bili su treći po brojnosti ispred Talijana, Austrijanaca, Čeha, Poljaka…

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ako gledamo noćenja od početka godine, na Lošinju je u osam mjeseci ukupno ostvareno 1.153.765 noćenja (58% prošlogodišnjeg ostvarenja) te 131.463 dolazaka (50% prošlogodišnjeg ostvarenja). Pozitivno je kako su gosti ove godine odlučili duže boraviti na otoku vitalnosti pa su tako na Lošinju boravili 8,8 dana u prosjeku, dok su prethodne 2019. godine boravili 7,6 dana.

Naslovna fotografije: Sandro Tariba

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.