Mlado Međimurje – izvrsna priča mladih vinara

spot_img

Mlado Međimurje projekt je koji su mladi međimurski vinari pokrenuli prije dvije godine. Oni su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina. Ukratko možemo reći kako je Mlado Međimurje mlado vino napravljeno od strane mladih vinara, to jest nove generacije već etabliranih međimurskih vinskih obitelji. Treću godinu za redom u prvoj polovici studenog, to jest, u doba oko Martinja na tržište izlazi vino zajedničkog naziva, napravljeno od strane mladih za mlade i sve one koji se tako osjećaju.

Na taj su se način pridružili poznatim vinskim regijama u svijetu, posebice onima u Austriji i Francuskoj. Tamo se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe. Međimurje se tako osim turističkim i gastronomskim sadržajima sve češće pojavljuje i na preporučenim vinskim kartama Hrvatske. Tome u prilog ide i činjenica kako je kvaliteta međimurskih vina i ove godine potvrđena na prestižnom Decanteru. Međimurski vinari naime vratili su se s četiri nagrade više nego prošle godine.

Mlado Međimurje karakterizira lagani okus, niski alkohol, intenzivni i privlačni miris, vitko tijelo i lepršava svježina, zbog čega idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede. Najbolje je kvalitete u periodu od tri mjeseca od puštanja na tržište, a vrhunac se očekuje oko Božićnih blagdana.

Vinarije zastupljene u projektu Mlado Međimurje su: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Lovrec, Preiner i Štampar. Svaka od njih je proizvela vlastito mlado vino sličnih svojstava, lagano, svježe i zavodljivo.

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske, a mogu se naći i u brojnim restoranima i barovima.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.