Kvaliteta međimurskih vina potvrđena još jednom na prestižnom Decanteru

Tijekom 28 uzastopnih dana u kolovozu, 116 vodećih svjetskih vinskih stručnjaka, uključujući 37 majstora vina i devet Master Sommeliera, slijepo je probalo 16.518 vina pod strogim Covid-ovim sigurnosnim smjernicama, što je rezultiralo s ukupno 50 najboljih, 178 platinastih, 537 zlatnih, 5.234 srebrnih i 7.508 brončanih medalja na ovogodišnjem 17. izdanju Decanter World Wine Awards 2020. 

Ove godine je ukupno 226 hrvatskih vina dobilo jednu od oznaka Decantera. Od toga imamo tri platinaste medalje, 11 zlatnih, 68 srebrnih te 88 brončanih medalje te 56 preporuka Decantera. Međimurski vinari, između ostalih, odnijeli su brojne nagrade, a veliki uspjeh, po nekima iznenađujuć, ostvarili su pjenušci Međimurja.

Naime, Urban white vinarije Štampar osvojio je zlatnu, a Sibon brut vinske kuće DGA pjenušci srebrnu medalju na najvećem 17. po redu Decanter World Wine Awardsu, što je Međimurju osiguralo titulu vinske regije s najboljim pjenušcima u Hrvatskoj.

U Međimurskoj županiji velik je broj već dobro poznatih vinara koji svoje vinsko umijeće potvrđuju i na području pjenušavih vina, a pri čemu svakako treba spomenuti izvrsne pjenušce Vina Cmrečnjak, Vina Dvanajšćak Kozol, Vinsku kuću Hažić, Vinariju Tomšić i Vinariju Jakopić za koje se u narednom razdoblju također očekuju vrijedne medalje.

Odmah uz bok vrhunskih pjenušaca na ovogodišnjem Decanteru našla su se i izvrsna vina međimurskih vinara, koji su osvojili još sedam srebrnih, šest brončanih nagrada te jednu u kategoriji COMMENDED vina odnosno vina s preporukom kojem je samo za malo izmakla neka od nagrada.

S ukupno 15 nagrada i jednom preporukom međimurski vinari ostvarili su izvrstan rezultat na prestižnom međunarodnom vinskom natjecanju Decanter, posebice uzmemo li u obzir kako je 2020. godina donijela čak četiri medalje više nego prethodna godina.

Dobitnici srebra su sljedeća vina: Lovrec Izborna Berba Bobica Traminac Mirisavi 2018, Cmrečnjak Classic Pušipel 2019, Hažić Sauvignon 2019, Kocijan Pušipel Classic 2019, Vina Horvat Pušipel Classic 2019, Cmrečnjak Sauvignon 2019., Cmrečnjak Pinot Sivi 2019.

Brončane nagrade pripale su Petru Kocijanu za Sauvignon 2019., vinskoj kući Hažić za Barrique Chardonnay 2018., vinima Preiner za Pušipel Classic 2019. te vinskoj kući Dvanajščak-Kozol za čak tri izvrsna vina: Pušipel Classic 2019., Pušipel Prestige 2017. i Crni Pinot 2016.

Nagrada u kategoriji COMMENDED/preporuka pripala je Pušipelu Classic 2019. vinarije Štampar.

Cjeloviti popis svih hrvatskih nagrađenih vina pronađite ovdje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.