Moderna bajka u COVID vremenu: Vjenčanje koje je spasila Viber zajednica

Autor

Kategorije

- Oglas -
- Oglas -

Mnoge parove koji su rezervirali vjenčanje za ovu godinu, dočekalo je neugodno iznenađenje odgoda vjenčanja ili smanjenje broja ljudi na nekima najbitnijoj večeri u životu. I dok su jedni bili u mogućnosti prigrliti situaciju kakva jest, drugima je prijetila izgledna šansa da se vjenčanje ne dogodi. U drugu skupinu spadali su Slovenka, Noemi Jugovac i njen zaručnik Joshua Shaquille Johnson iz Philadelphije.

Njihovo je vjenčanje bilo zakazano za 24. srpnja, u romantičnom gradu Istre, Umagu. Oboje su strpljivo slijedili svaki savjet te prikupljali potrebnu dokumentaciju kako bi Joshua mogao sletjeti u Europu. Kako su članovi Total Croatia INFO Viber zajednice svakodnevno obavještavali ostale članove o njihovim iskustvima na putu iz SAD-a do Hrvatske, putem Frankfurta, Züricha, Amsterdama, Pariza, tako je i ovaj mladi par bio siguran u rezervaciju Joshuine avionske karte. Sve je teklo glatko za ostale, zašto ne bi i za njih? Nakon dvije godine razdvojenosti, rezerviran je let za 12 dana prije vjenčanja.

Petak navečer, 10. srpnja, dva dana prije nego što je Joshuin avion trebao poletjeti. Hrvatska mijenja pravila za sve koji nisu članovi EU, EEA i Ujedinjenog Kraljevstva. Odluka stupa na snagu u ponoć. Kome se obratiti za više informacija vikendom? Da se Joshua eventualno testirao na COVID-19, rezultati ne bi stigli na vrijeme, propustio bi let. Da je Joshua išao u samoizolaciju od 14 dana nakon slijetanja u Hrvatsku, propustio bi vlastito vjenčanje.

Joshua je već mjesec dana bio u Viber zajednici pa je znao kome se obratiti za pomoć. Djelić informacije od svakoga, značilo je puno. Točnije, značilo je kompletne upute kako ipak dospjeti u Hrvatsku.

Joshua je sletio u Hrvatsku.

Nakon što je obavio testiranje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, dobio rezultate da je negativan te oslobođen samoizolacije, njihov veliki dan izgledao je bliže nego ikad.

I bio je – Joshua je stigao po svoju Noemi. Vjenčanje se održalo u krugu Noeminih roditelja i kumova mladenaca.

Zaključiti priču s uzrečicom ljubav sve pobjeđuje, bio bi klišej. No, nakon cijele priče koja ima svoj uvod, zaplet, kulminaciju i rasplet, svoje junake i dijelove u kojoj su glavni likovi bili na rubu očaja, ne može se reći da ovo nije poput bajke. Moderne bajke u COVID vremenu, koju je spasila Viber zajednica.

- Oglas -

Autor

Kategorije