Muzej grada Zagreba provest će vas kroz uzbudljivi Srednjovjekovni Zagreb

Zanima li vas kako je Zagreb izgledao u srednjem vijeku i kako se u njemu živjelo? Odgovor na to pitanje dat će vam ove nedjelje događanje Srednjovjekovni Zagreb u Muzeju grada Zagreba.

Svečanom poveljom sa zlatnim pečatom – Zlatnom bulom – koju je kralj Bela IV. potpisao 16. studenoga 1242. godine, Zagreb je postao slobodan kraljevski grad. Povodom obljetnice potpisivanja Zlatne bule, Muzej grada Zagreba u suradnji s udrugom Čuvari grada Zagreba organizira događanje Srednjovjekovni Zagreb u nedjelju 13. studenoga, od 10 do 14 sati u prostorima Muzeja grada Zagreba.

Pozivaju se svi ljubitelji srednjeg vijeka da se pridruže kostimiranim tematskim vodstvima s kraljem Belom IV. i kraljicom Marijom, te na radionicama streličarstva, kaligrafije i mačevanja!

Ako ste oduvijek htjeli znati kako je to držati mač u rukama, pruža vam se prilika da to saznate na radionici mačevanja. Radionica će biti održana u dva termina – od 10.00 do 10.45 sati, te od 12.00 do 12.45 sati, a namijenjene su svima od 8 godina naviše. Maksimalni broj sudionika na radionici je 16.

Kostimirano tematsko vodstvo u društvu kralja Bele IV. i kraljice Marije održat će su u dva termina – od 10.45 do 11.15 sati i od 12.45 do 13.15 sati. Pridružite se tematskom vodstvu o srednjovjekovnom Zagrebu uz kralja Belu IV. i njegovu suprugu kraljicu Mariju, a pod budnom pratnjom srednjovjekovnog viteza. Vodstva su namijenjena svim dobnim skupinama.

Želite li saznati kako su nastajali prekrasni srednjovjekovni manuskripti? Dođite na radionicu kaligrafije koja će se održati od 11:15 do 12 sati, te u drugom terminu od 13:15 do 14 sati gdje će vam srednjovjekovna redovnica prikazati to drevno umijeće. Radionice su namijenjene svima od 9 godina naviše, a broj sudionika po radionici je 20.

I na kraju, želite li saznati kako gađati lukom i strijelom, pridružite se srednjovjekovnim vitezovima koji će vam pokazati kako ispravno držati luk i strijelu i naravno, kako naciljati metu! Radionice streličarstva održat će se od 10 do 14 sati, a namijenjena je svima od 12 godina naviše.

Ulaz na radionice je besplatan za sve posjetitelje, no kako je broj sudionika na radionicama i vodstvima ograničen, iz Muzeja grada Zagreba mole da svoj dolazak najavite barem dan ranije na e-mail adresu.

Fotografije: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.