Na Putevima rovinjskih delicija otkrijte vrhunsku gourmet ponudu

Gourmet manifestacija “Putevima rovinjskih delicija” s godinama je izrasla u pravi biser rovinjske gastronomske ponude. Zahvaljujući njoj uživamo u tradicionalnoj istarskoj kuhinji i autentičnim namirnicama punim aroma i mirisa.

U jelima tradicionalne istarske kuhinje koje i ovog proljeća spremaju poznati restorani u Rovinju i okolici, možete uživati od 21. travnja sve do 7. svibnja. Svi biseri istarske kuhinje objedinjeni su u jednom događanju. Recept su za izrazito uspješnu manifestaciju koja iz godine u godinu ima sve veći broj poklonika.

Iako raznolike, ponude restorana Dream, Fortuna, Graciano, Brancin da Nino, Santa Roma, Štorija, Ranch Fortuna, Volley Ferata i Kantinon ipak imaju nešto zajedničko: svim jelima temelj je domaća istarska kuhinja, a spremaju se poštivajući svježinu i sezonalnost organskih namirnica.

Specijaliteti istarske kuhinje

Tradicionalno, posjetitelji mogu birati između raskošnih ribljih i mesnih jelovnika koji će se nuditi po promotivnoj cijeni od 18 eura. Posjetite li manifestaciju “Putevima rovinjskih delicija”, na vašem pjatu, naći će se brojni specijaliteti. Između ostaloga: pršut, mladi kravlji sir, istarski fuži s pilećim žgvacetom, srdele na savor, bakalar, svinjski file u umaku od jabuka, pljukanci s divljim šparogama i pršutom, rižot na crno s koromačem, rošpo s divljim šparogama, dagnje na buzaru, istarska maneštra, istarski ombolo s umakom od vrganja, ovčji sir na žaru s umakom od tartufa, sladoled od tartufa i brojni drugi istarski specijaliteti.

Kako bi jedinstveno gourmet iskustvo bilo potpuno, autentična jela nadopunit će i oplemeniti vina istaknutih lokalnih vinara. Iza projekta “Putevima rovinjskih delicija” stoje Turistička zajednica grada Rovinja, Udruženje obrtnika Rovinj te turistička kompanija Maistra. Riječ je o jednom od najpopularnijih rovinjskih gourmet događanja. U ovogodišnjem proljetnom izdanju može se uživati sve do nedjelje, 7. svibnja.

“Putevima rovinjskih delicija” za cilj ima brojnim domaćim, ali i stranim gostima predstaviti tradicionalne rovinjske i istarske specijalitete koji su prepoznati diljem svijeta. Naime, bogata gourmet ponuda Istre u posljednja dva desetljeća zauzima cijenjeno mjesto na svjetskoj turističkoj pozornici.

Naslovna fotografija: Saša Halambek

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.