Na Svjetski dan oceana sudjelujte u petominutnoj globalnoj akciji čišćenja

Uz obilježavanje Svjetskog dana oceana, 8. lipnja, hrvatska neprofitna organizacija Green Sail iz Splita koja radi na razvoju održivog turizma u nautičkom sektoru, pokrenula je virtualnu kampanju Green Sail Takes 5!, kojom poziva na globalnu akciju čišćenja koja će pomoći zaštiti naših mora i oceana u svega pet minuta. Kampanja potiče sve zainteresirane na kratku pauzu 8. lipnja, bez obzira gdje žive u svijetu, tijekom koje će sakupiti pet komada otpada i na društvenim mrežama objaviti fotografiju svog doprinosa tagirajući #GreenSailTakes5.

Obilježavanjem Svjetskog dan oceana podsjećamo se na nezamjenjivu ulogu koju mora i oceani imaju u svakodnevnom životu, na neophodne resurse koje nam pružaju i našu osobnu povezanost s njima. Dan je stoga rezerviran za podizanje globalne svijesti o neosporivoj važnosti koju oceani i mora imaju za održivi razvoj svih živih bića. Više od 90% otpada u morima i oceanima dolazi s kopna, pa odvajanjem pet minuta i sudjelovanjem u kampanji kako bi se uklonio otpad na kopnu, svaki sudionik može neizravno pridonijeti čistoći naših voda te pomoći da naša mora i oceani ostanu čisti i u budućnosti, poručuju iz splitskog Green Saila.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Svatko se može uključiti u inicijativu pridruživanjem Facebook grupi gdje se redovito dijele korisne informacije o sudjelovanju u izazovu i gdje sudionici mogu komunicirati i prije samog događaja. Grupi su se već sada pridružili istomišljenici iz cijeloga svijeta koji sudjeluju u izazovu za zaštitu naših mora i oceana. Dodatne detaljne informacije o ovoj virtualnoj inicijativi mogu se naći na službenoj stranici organizacije Green Sail i službenoj Facebook stranici.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.