NAGRADE AMBASADOR: Open air festival godine Sonus festival, najbolji festival domaćeg promotora međimurski Forestland

U zagrebačkom Aquariusu na četvrtoj dodjeli nagrada Ambasador elektroničke glazbe za najbolja ostvarenja u 2019. godini nagrade su odnijeli Sonus festival (Open air festival godine), za najbolji festival domaćeg promotora izabran je Forestland u Brezju, Defected Croatia iz Tisnog proglašen je za Boutique festival godine, a sarajevski Garden of Dreams izabran je za regionalni festival godine.

Nagrade su dodijeljene u čak 35 kategorija od kojih je struka nagrade podijelila u 11 kategorija dok je publika glasala u čak 24 kategorije. Struku su ove godine činili istaknuti DJ-i, producenti, promotori, organizatori festivala, voditelji klubova, radijski voditelji, PR-ovi, novinari i nezavisni istraživači.

Ovaj projekt se realizira kvalitetnom predanošću brojnih profesionalaca sa scene u sklopu udruge Klubska kultura, a ove godine produkciju je brojilo preko 30 kreativaca.

– Nakon što smo u 2020. dva puta otkazali svoj event, čini nam se nadrealno da smo dobili nagradu za najbolji festival 2019. godine. Apsolutno nam je drago da se održala barem ova dodjela nagrada, koja puno znači kako za hrvatsku, tako i za regionalnu scenu. Obujam ovogodišnje dodjele je bio nešto manji no inače, no opet se okupila većina aktera sa scene. Svi se skupa nadamo da će 2021. biti boja nego ijedna godina do sada – rekao je Krešo Biškup, organizator Forestlanda.

Pokretači Ambasadora smatraju da je došlo vrijeme da se strukovne nagrade u ovoj industriji u narednom periodu počnu priznavati i institucionalno, odnosno da izvođači u što skorije vrijeme imaju osigurane simbolične prihode na osnovu ostvarenih priznanja.

– Kriza poput pandemije koronavirusa pokazala je koliko smo kao scena krhki i koliko je malo potrebno da čitava industrija bude ugrožena. Danas su naši brojni nagrađeni projekti i izvođači doslovno dovedeni pred rub egzistencije jer nemaju nastupa ni prihoda s obzirom da je zaustavljena kompletna industrija festivala, a klubovi su radili jedva 2, u posljednjih 6 mjeseci – zaključuju organizatori.

Ambasador će 2021. održati svoje jubilarno peto izdanje i tom prilikom pokrenuti novi projekt imena SIMPOZIJ.  Na Simpoziju će se svake godine okupljati nagrađivani Ambasadori te stručnjaci iz naše i regionalne industrije koji će raspravljati i slati važne poruke o aktualnim problemima scene te kako se oni mogu riješiti u suradnji sa institucijama.

Nagrada Ambasador elektroničku glazbu već nekoliko godina aktivno smješta u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške. Ambasador je postao više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora.

Popis svih nagrađenih možete pogledati ovdje.

Izvor : klupska scena.hr

Naslovna fotografija: Facebook Ambasador

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.