Najbolja imena MasterChefa na ovogodišnjem Hook & Cook festivalu u Istri

- Oglas -

Ljubitelje dobre hrane i fantastične zabave uskoro očekuje osmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook koji u Istri spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru i morskim specijalitetima. Ovaj jedinstveni kulinarsko-glazbeni spektakl održat će se u dva termina – početkom ljeta, 22. i 23. lipnja u ljupkom ribarskom gradiću Medulinu, te na kraju sezone, od 14. do 16. rujna u čarobnom Rovinju.

Tihomir Krklec Afrika i Petar Tucman
Tihomir Krklec Afrika i Petar Tucman, izvor fotografija: Hook & Cook festival

Glavno mjesto radnje u ovim gradovima ponovno su ribarski molovi gdje će na krmama brodova izvrsnu hranu za posjetitelje pripremati omiljeni natjecatelji iz emisije MasterChefaTihomir Krklec Afrika i Petar Tucman.

U prethodnim izdanjima festivala servirana su brojna kreativna jela od ribe – preko tacosa od tune, rolica od kozica, sardina s palentom, do ramena od raže i tuna cheeseburgera. I ove će se godine na morskom jelovniku svakako pronaći jela od sardina i tuna uz pokoje iznenađenje koje pripremaju MasterChefovi. Uz suradnju s lokalnim ribarima, Hook & Cook ekipa inače sama lovi svoju ribu, a posebice sardine iz održivog ribolova koje i konzerviraju i prodaju.

Uz uzbudljivu kuhinju, posjetitelje očekuje i sjajan glazbeni doživljaj! U Medulinu će tako 23. lipnja, uživo na samim brodovima festivala, nastupati Nemanja. Uz njih, atmosferu će idući dan dodatno zagrijati Nikola Vemić iz beogradskog kluba Lift i Legalize Lambada. U rujnu, u predivnom Rovinju, pridružit će im se poznati DJ kolektiv Forbidden Dance Records sa svojim posebnim gostima koji će se pobrinuti da svaki trenutak festivala bude ispunjen glazbom i plesom.

hrana
Izvor fotografije: Hook & Cook festival

Hook & Cook Pop-up u Banjolama i u središnjoj Istri

Još jedan razlog zašto se Istra ne smije zaobići u srpnju je jer dovodi Hook & Cook pop-up u ribarsko mjesto Banjole. Dok lokalna ekipa priprema riblje delicije, ove će se godine glazbenu palicu preuzeti  DJ-i popularnog Velvet festivala. Sve je na rasporedu 19. srpnja. A od ove godine ovaj street seafood festival ima i poseban novitet u kolovozu.

Hook & Cook festival
Izvor fotografije: Hook & Cook festival

Po prvi puta, Hook & Cook seli u središnju Istru, na Cerovljanske bare kod Pazina. U suradnji sa Sportskim ribolovnim društvom Pazinčica i TZ Centralna Istra spremat će se jelovnik inspiriran slatkovodnom i morskom ribom. Ribiči će okupljene počastiti svojim slatkovodnim specijalitetima, dok će Hook & Cook predstaviti svoje tradicionalne morske bestsellere. Uz rezident DJe, slavlju će se pridružiti i popularni Gustafi i Nemanja sa svojim DJ setom.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.