Najbolji hrvatski kampovi po izboru posjetitelja iz Slovenije

Prema pisanju portala HrTurizam.hr najbolji hrvatski kampovi, po izboru kampista iz Slovenije izabrani su i ove godine. Naime, slovenski portal Avtokampi.si već desetu godinu za redom organizirao je izbor Naj kamp Adria, najboljih hrvatskih i slovenskih kampova. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija već po deseti put.

Ovogodišnja kamping sezona bila je puno drugačija jer su se kampovi otvorili tek krajem petog mjeseca. Slovenci su kao narod kampista tradicionalno došli na odmor na Jadran i u kampovima ostvarili nešto više od 2 milijuna noćenja. U istarskim kampovima Slovenci ostvare 38% od svih noćenja, na Kvarneru 25%, a na području Zadra 19%. Među gradovima najpopularniji su kampovi u Medulinu, Malom Lošinju i Novalji.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Inače, ove godine slovenski kampisti ostvarili su 30% manje noćenja od prošle godine, a uzroci su uz sigurnosne mjere i vaučeri koje su Slovenci dobili od države za odmor u svojoj zemlji. Tako slovenski kampovi imaju čak 61% više noćenja domaćih kampista.

Valkanela i Polidor najbolji u Istri

U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova dobio kamp Valkanela iz Vrsara, drugo mjesto je osvojio kamp Lanterna Premium Resort iz Poreča, a treće kamp Porto Sole iz Vrsara. Najbolji mali kamp u Istri je i ove godine kamp Polidor iz Funtane, koji radi tijekom cijele godine, drugo mjesto ide u kamp Lighthouse u Savudriji i treće u kamp Puntica u Funtani.

Na Kvarneru najbolji Čikat i Draga

Kampovi na Kvarneru su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je i ove godine osvojio kamp Čikat iz Malog Lošinja, slijedi kamp Kovačine na Cresu, a treći je kamp Aminess Atea Resort u Njivicama na otoku Krku. U kategoriji manjih kvarnerskih kampova prvo mjesto ide u kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Kamp Mali iz Baške je na drugom mjestu, a kamp Rapoča iz Nerezina na trećem.

Kampovi Straško i Lupis najbolji u Dalmaciji

Među većim kampova u Dalmaciji prvo mjesto je osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu, gdje gostima nude velike sjenčane parcele, lijepu plažu, bazene i odličnu animaciju. Druga nagrada ide u kamp Šimune, a treće u kamp Adriatiq kod Primoštena. Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ove godine ide u kamp Lupis iz Lovišta na kraju Pelješca. Drugo mjesto pripalo je kampu Slanica na otoku Murter, a treće kampu Navis iz Novalje. 

Najbolji FKK (Freikörperkultur) kamp je Koversada

U Hrvatskoj je samo još 14 kampova, koji omogućavaju FKK kampiranje. Naviše glasova ove godine dobio je kamp Koversada iz Vrsara, gdje su ponudu nadopunili s najmom modernih mobilnih kućica. Drugo mjesto osvojio je porečki kamp Ulika, a treće kamp Baldarin iz Punta Križe na Cresu.

Nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide na Bled

Mobilne kućice su bile ove godine još popularnije jer nude siguran oblik boravka. Svaka kućica uz spavaće sobe ima svoju kuhinju i kupaonicu, tako da gosti ne trebaju koristiti zajedničke prostore. U kategoriji najboljih naselja mobilnih kućica prva nagrada iznenađujuće ide u ove godine otvoreni River camping Bled, gdje su napravili pravo malo alpsko selo sa kućicama u drvenom stilu. Druga nagrada ide za kućice u kampu Krk Premium, a treća u kamp Aminess Maravea kod Novigrada.

Izvori: Avtokampi.si, HrTurizam.hr
Naslovna fotografija: Facebook Camping Straško

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.