U Novalji je jedan od najboljih europskih kampova – Kamp Straško

Na otoku Pagu u top destinaciji Novalji, nalazi se jedan od najboljih europskih kampova. Kamp Straško idealna je destinacija za obiteljski odmor u Hrvatskoj, zabavu, rekreaciju i zasluženi mir. U njemu možete doživjeti nevjerojatne zalaske sunca, uživati u kino večerima, isprobati ukusne dalmatinske kulinarske specijalitete ili jednostavno uživati u netaknutoj prirodi otoka Paga.

Kamp Straško jedan je od najpoznatijih kampova u Europi, među ljubiteljima ovakvog načina odmora i upravo zato odlučili smo se posjetiti ga i iz prve ruke uvjeriti u sve prednosti kampiranja na otoku Pagu. Na ulazu nas je dočekao voditelj kampa Josip Vučemilo od kojeg smo iz prve ruke doznali zašto je Kamp Straško jedan od najboljih europskih kampova.

Kamp Straško naslijedio je ime od istoimene plaže na kojoj se nalazi, no nitko nije siguran kako je ta plaža dobila takvo ime.

“Nakon 15 godina intenzivnog ulaganja došli smo na jedan nivo nakon kojeg više nema nazad. Ovo nas obavezuje da ulažemo svake godine sve više i više za naše goste, koji su platežnog razreda gostiju hotela s pet zvjezdica. Kamp se prostire na 56 hektara, imamo 1.300 osnovnih smještajnih jedinica, nešto su parcele, nešto su kamp mjesta, a nešto su mobilne kućice. Kapacitet kampa se smanjuje iz godine u godinu jer radimo sve više smještajnih jedinica, pa skraćujemo površinu kampa za slobodno kampiranje. S nekih 6.500 došli smo na 6.200 mjesta i to će se u budućnosti smanjivati. Nije nam prioritet raditi na povećanju masovnosti kampa, nego raditi na kvaliteti smještaja i sadržaju”, ističe Vučemilo.

Kamp Straško, kao jedna od zanimljivosti vezanih uz sadržaj koji se nudi gostima, jedini je kamp u kojem se možete odmarati u pravom masleniku, među stablima maslina koja su posađena za ove potrebe, a tik su do plaže. Jedan od najzanimljivijih sadržaja za mališane je bazenski kompleks koji se prostire na oko 2.000 četvornih metara površine, od čega je 700 četvornih metara vodene površine. Bazeni su prilagođeni za određenu dob djeteta, pa tako u kampu imaju bazene za djecu od dvije godine, od pet do devet godina i tako dalje.

No to je samo dio ponude Kampa Straško u kojem se nalazi sve ono što jedan gost očekuje od odmora. “Imamo sportski centar, teniske terene, nogometno igralište, košarku, stolni tenis. Tu su i sadržaji za djecu: mini klub, kids klub, baby room… Dakle roditelji mogu ostaviti tamo novorođenče i uživati na plaži dok dadilja čuva dijete. Imamo školu surfanja, školu jedrenja, stijene za penjanje, kao i sve moguće motorizirane oblike zabave”, objašnjava voditelj kampa.

Dakle u Kampu Straško može se pronaći sve od adrenalinskih do uobičajenih kamping sadržaja. U kampu čak i trava izgleda zelenije nego na ostatku otoka. No kako bi korisnicima osigurali raznovrsne i kvalitetne proizvode po korektnoj cijeni, Kamp Straško u svom vlasništvu drži i trgovine unutar kampa. “Odnosimo se korektno prema gostu i želimo postići kvalitetnu vrijednost za novac. Trgovina u sklopu kampa je opremljena kao manji trgovački centar, a cijenama smo išli na ruku gostima. Ne želimo da se gosti osjećaju prevareni nego smo željeli cijene koje imaju Hrvati u Hrvatskoj”, napominje Vučemilo i dodaje kako od ostalih sadržaja kamp ima centralni restoran na otvorenom s 300 sjedećih mjesta, tu je i pizzeria, nekih dvadesetak metara dalje, a između njih je pivnica. S druge strane kampa, zbog njegove veličine, smještena je konoba s domaćim jelima.

“Sanitarnih čvorova imamo 13 i nijedan nije udaljeniji od 150 metara od smještajne jedinice i moderno su opremljeni, imaju tuševe za pse, perilica suđa, privatne kabine. Dakle gost može izabrati hoće li koristiti javne prostore ili iznajmiti privatnu kabinu.”

U kampu se nalazi i mali zoološki vrt ili kako ga zovu u Kampu Straško Mini farm jer nema divljih životinja. Brinu se o sigurnosti životinja, a za djecu je ovo najpopularniji sadržaj. O veličini kampa možda najbolje govori podatak kako u Novalji živi oko 4.000 stanovnika, a u kampu u godini koronavirusa boravi oko 5.000 gostiju.Ako izuzmemo ovu godinu i pričamo o redovnoj godini najviše gostiju dolazi iz Njemačke, slijede Slovenci, Česi, Slovaci, te Hrvati.

Treba naglasiti dobru suradnju s domaćim proizvođačima. Naime, u kampu Straško možete uživati u ponudi brojnih OPG-a otoka Paga, Paški sir, vino. Tradicionalno i autohtono dakle njeguje se i u Kampu Straško.

Kada ste u kampu nikada se ne nalazite daleko od plaže, jer je smješten uz samu obalu. Nekoliko je i dječjih igrališta, a što je fascinantno za Pag, ima i hladovine.

https://www.facebook.com/turistickeprice/videos/307903917116543/

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.