Najljepša regata PWA Toura vozi se u Bolu

PWA Tour – svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci održava se u Bolu na Braču treću godinu zaredom, a danas od 13 sati ulazi u svoju završnicu.

Ovogodišnje natjecanje 2022 Croatia PWA World Tour obilježila su najjača imena ovoga sporta, koja Hrvatska do sada još nije imala prilike vidjeti – 75 muškaraca i 23 žene među kojima su i prošlogodišnji pobjednici Maciek Rutkowski i Sara Wennekes.

Slalom je disciplina u jedrenju na dasci u kojoj je najvažnija brzina, a surferi – koji postižu i do 40 milja na sat – jedre kroz regatno polje na kojemu ih veliki broj pokušava što brže proći kroz zadano polje, napraviti okrete oko zadanih bova u najboljoj putanji, te pritom prestići sve konkurente i prvi proći kroz ciljnu liniju.

Među profesionalnim sportašima pročuo se glas o Hrvatskoj i Bolu kao fantastičnoj destinaciji za ovaj, ali i druge sportove. Natjecatelji su oduševljeni bolskim uvjetima – od idealnog vjetra i čistog mora, do prekrasne plaže na kojoj je start prvenstva, a fascinira ih i da se regata odvija gotovo u samom centru Bola. Sve u svemu, za mnoge je ovo postala najdraža i najljepša regata u prvenstvu. To samo pokazuje koliki je turistički potencijal Dalmacije i Brača kada su u pitanju profesionalni sport i sportski turizam.

Neki od natjecatelja danima su trenirali za ovu najljepšu regatu prvenstva, a kroz šest dana natjecanja vozilo su ukupno 15 regata. Imena najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji saznat ćemo danas, u srijedu 6. srpnja. Tijek natjecanja i rezultate možete pratiti OVDJE.

Izvor, foto: Turistička zajednica općine Bol / PWA World Tour Windsurfing

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.