Najveći panoramski kotač Jugoistočne Europe Sky View postavljen u Osijeku

Najveći mobilni panoramski kotač Jugoistočne Europe Sky View postavljen je u sklopu Adventiranja kod popularne osječke Školjke u slavonskoj metropoli. Visok je čak 35 metara, a težak nevjerojatnih 90 tona. Sky View ima 24 zatvorene kabine u kojima može sjediti šest osoba, a ukupnog je kapaciteta 144 osobe. Najveći hrvatski panoramski kotač u Osijek je stigao iz Istanbula. Donio najljepši pogled na Grad na Dravi u kojem Osječani i njihovi gosti mogu uživati do kraja siječnja. Tri labudice i kamion su bili potrebni za prijevoz koji je trajao dva tjedna.

Sky View proizveden je u Turskoj odakle je dopremljen u Osijek i svoju premijeru imao je upravo u slavonskoj metropoli. Ova atrakcija privukla je veliki broj gostiju na Adventiranje u Osijeku jer vožnja u panoramskom kotaču ove veličine jedinstveno je i svakako nezaboravno iskustvo.

Vlasnik Sky View panoramskog kotača Vedran Jukić iz tvrtke Contigo ističe kako je za montažu potrebno maksimalno tjedan dana. Površina na koju se postavlja kotač treba biti 20 puta 15 metara.

-Za kotač postoji veliki interes u cijeloj Hrvatskoj. Svakodnevno me kontaktiraju iz cijele Hrvatske najviše iz popularnih turističkih destinacija koje vide veliku priliku u postavljanju ovakve turističke atrakcije u svoje destinacije. S obzirom na atraktivnost i činjenicu kako je ovaj panoramski mobilni kotač najveći u Jugoistočnoj Europi nije ni čudo što bilježimo veliki broj upita i bit će nam drago da ga dožive i turisti na našoj obali, navodi Jukić.

Tako se čini kako bi Sky view najveći mobilni panoramski kotač Jugoistočne Europe već ove sezone mogli očekivati u našim najpoznatijim turističkim destinacijama na moru.

Vožnju panoramskim kotačom Sky View u Osijeku možete isprobati svakog radnog dana od 10 do 23 sata, osim na Silvestrovo kada će raditi od 10 do 21. Za vožnju koja traje pet do sedam minuta odrasli će trebati odvojiti 50 kuna. Za djecu do 12 godina cijena vožnje je 40 kuna, a najmlađi do tri godine mogu se voziti besplatno.

Fotografije: Contigo d.o.o.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.