Njemica Manuela prva prehodala ovogodišnji Hrvatski Festival Hodanja

Ovaj vikend, u subotu i nedjelju u Lici je održana masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja koja je ove godine okupila čak 1078 sudionika iz cijele Hrvatske 16 inozemnih zemalja.

Festival je počeo u subotu u Otočcu, a završio u nedjelju u Gospiću dok su oba dana gradovi bili ispunjeni hodačima svih dobnih skupina, koje veže ljubav prema zdravom životu i boravku u prirodi. Od onih najmlađih koji su se odvažili prehodati kraće rute, do starijih građana koji hodanjem održavaju vitalnost i uživaju u druženju.

U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu sudionici su još jednom hodali stazama imena Tesla i Gacka, a ono što je krasilo ovogodišnji festival svakako je najveća posjećenost inozemnih građana do sada, jer stigli su iz cijele Europe. Rezultat je to primanja Festivala u Međunarodnu organizaciju IML zbog čega su se skupljali bodovi za medalje i značke IML-a.

Razni jezici mogli su se čuti na svakom koraku, a nekima nije bilo teško niti potegnuti automobilom iz Norveške kako bi bili dio Hrvatskog Festivala Hodanja i ovdje prikupili bodove. Prva na cilj pristigla je Njemica Manuela kojoj će ovogodišnji Festival ostati u posebno lijepom sjećanju. Sa svih strana čuli su se komentari oduševljenja ljepotama Like i dobrom organizacijom, a svaka od šetnji završavala je ručkom, pićem i svirkom uživo.

I ove godine lokalni OPG-ovi ponudili su sudionicima svoje proizvode, a smještajni kapaciteti Like isto su tako popunjeni što je pokazatelj važnosti ovakve vrste događanja za cijelu zajednicu.

Festival koji se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel, pokazao je kako će interes koji za Festival iz godine u godinu nastaviti rasti, naročito sa sve većim priljevom stranih hodača, prvenstveno članova IML-a kojih se nagodinu očekuje u daleko većem broju. 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.