Nova medijska aplikacija Lika App podupire razvoj ličkog turizma

Nedavno lansirana mobilna aplikacija Lika App donosi nekoliko noviteta na raznim područjima, a jedan od njih je način promocije ličkog turizma putem najčitanijeg ličkog medija – Lika Club.

Putem App Storea i Google Playa

Ova inovativna aplikacija Lika Cluba, koja je sada dostupna za preuzimanje putem Google Play i App Store platformi, pruža brojne tehnološke pogodnosti i čitateljima olakšava praćenje vijesti iz Like.

Sam proces razvoja aplikacije trajao je gotovo pet mjeseci i uključivao je tim stručnjaka za programiranje, razvoj ideja, sadržaja i marketing plana te organizaciju 5 predavanja o medijskoj pismenosti tijekom kojih je promovirana aplikacija. Predavanja su se održala u Zagrebu, Rakovici, Otočcu, Kuterevu i Gospiću na kojima su prisustvovali brojni zainteresirani građani.

Paralelno s lansiranjem aplikacije, Lika Club je donio promjene u uredničkoj politici što je rezultiralo neočekivanim uspjehom. Samo mjesec dana nakon donesenih promjena, oboren je rekord posjećenosti portala koji je sada 136 tisuća u 30 dana na najčitanijoj ličkoj domeni i preko 1 milijun Hrvata koji čitaju Lika Club putem Facebooka. Uredničkom politikom uvedene su i nove kategorije: Poljoprivreda, šumarstvo, energetika i turizam.

Fokusirajući se na turizam, on je od značajne važnosti za Ličko-senjsku županiju, gospodarstvo i stanovnike. Prije svega, mobilnu aplikaciju možete preuzeti na ovim linkovima:

Što putem nje (turističko) možete pratiti?

Događanja u Lici i šire

Lika App pruža relevantne informacije o turizmu, atrakcijama i događanjima u regiji. To je korisno i za turiste i za stanovnike jer im omogućuje da budu informirani o svim mogućnostima za provođenje slobodnog vremena, otkrivanja novih mjesta i sudjelovanja u lokalnim aktivnostima, ali i informacije o stanju turizma u regiji te promjene zakona i pravila koje utječu na turizam u županiji.

Nova mogućnost “Partnera kategorije” Turizam

Lika App nudi mogućnost promocije lokalnim poduzećima, usluga i proizvoda. Regionalni medij putem aplikacije može pružiti informacije o lokalnim proizvodima, restoranima, smještaju, trgovinama, obrtima i drugim turističkim uslugama. Ovo povećava vidljivost lokalnih poslovanja i potiče lokalni gospodarski razvoj. Stanovnici regije dobivaju veći izbor i priliku da podrže lokalne poduzetnike, dok turisti dobivaju mogućnost da otkriju autentične lokalne proizvode i usluge. A sa rekordnim brojkama, ne samo za Lika Club, već i u usporedbi s ostalim medijima u Županiji, na Lika App će te definitivno biti viđeni.

lika app

Na Lika Appu i o kulturnom turizmu Ličko-senjske županije

Lika App daje informacije o lokalnim događanjima i kulturnom nasljeđu. To je važno za stanovnike jer je to put za promicanje lokalnog identiteta i jačanje osjećaja zajedništva. Turistima pak pomaže da se bolje upoznaju s kulturom, tradicijom i poviješću regije. Kroz medijsku aplikaciju, stanovnici i turisti mogu se upoznati s kulturnim i povijesnim znamenitostima, raznim manifestacijama, koncertima, izložbama i drugim događanjima koja obogaćuju njihov boravak i život u regiji.

Uzimajući u obzir ove čimbenike, Lika App ima novu važnu ulogu u promicanju turizma, jačanju lokalne ekonomije, očuvanju kulturnog identiteta i povezivanju stanovnika u regiji. Ulaganje u aplikaciju provedeno je uz podršku JournalismFund Europe, koji je izdvojio šezdeset tisuća eura za projekt Lika App. Ovom suradnjom ostvaren je bitan napredak na regionalnoj i hrvatskoj medijskoj sceni, s obzirom na to da rijetko koji medij u Hrvatskoj ima aplikaciju.

Lika Club je jedini medij iz Hrvatske koji je dobio sredstva na natječaju LocalMedia4Democracy na koji se prijavilo 82 sudionika. Iznos koji je realiziran je najveći iznos ikad dodijeljen u sklopu programa JournalismFund Europe. Ta činjenica naglašava važnost i prepoznatljivost pozitivnih aktivnosti i ideja koje tim Lika Cluba provodi.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na App Storeu i Google Playu te pozivamo sve zainteresirane da je preuzmu i prate ličke turističke vijesti na Lika Clubu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.