Novalja4Kids – atraktivan program za djecu i mlade pod vodstvom proslavljene Maide Arslanagić

Novalja, poznata destinacija na otoku Pagu, osim po prekrasnim plažama, bogatoj outdoor ponudi, te raznovrsnim sadržajima i zabavi, privlači posjetitelje svih generacija. Bogatu ponudu Novalja je još dodatno obogatila projektom Novalja4Kids, novim sportsko-kreativno-edukativnim radionicama i aktivnostima namijenjenim djeci, a posebno i djeci s teškoćama u razvoju.

Naime, kroz projekt djeca i mladi imaju priliku upoznati se s raznovrsnim aktivnostima i prenijeti znanje o novaljskoj kulturi, kulturnoj baštini grada, otoka Paga i Hrvatske. Pomoću njih se želi omogućiti kvalitetno organiziranje slobodnog vremena te poticati zdrav način života, razvoj motorike, živčanog sustava, koordinacije, mišićnog tonusa, socijalnih vještina, kreativnih vještina, emocionalne inteligencije te razvoj kognitivnih, ali i mnogih drugih funkcija.

Sadržaj radionica je kreativno osmišljen i adekvatno zadovoljava primarne potrebe za kretanjem i igrom te boravkom na svježem zraku kod djece. Projekt pruža dodatne mogućnosti za razvoj djeci i djeci s teškoćama u razvoju na području Grada Novalja kao i turistima koji borave u gradu. Voditelji i stručni suradnici imaju dugogodišnje iskustvo rada s djecom i djecom s teškoćama u razvoju.

Novalja4Kids 2022. program započinje 11. srpnja i sastoji se od dva dijela. Osim aktualnog programa za djecu kroz kreativne i tematske radionice, ove godine planiran je Rukometni kamp “Novalja4Kids 2022” i turnir rukometa na pijesku “Rukomet na pijesku za sve: uključi se i ti!”

Program je namijenjen djeci starosti od 6 do 14 godina, a otvorit će ga Igre bez granica, koje su na rasporedu 11. srpnja. Dan kasnije slijedi jedna od najljepših priča Jadrana – poznati projekt RokOtok, veseli ljetni plivačko-edukacijski maraton Domagoja Jakopovića Ribafisha.

Novalja4Kids nastavlja se 15. srpnja radionicom Izradi sjećanje na Novalju, 24. srpnja na redu je H2O sport, a tri dana kasnije Životinjsko carstvo. Nakon radionice robotike Futura, koja će se održati 1. kolovoza, djeca će 9. kolovoza posjetiti Siranu Gligora, a 13. kolovoza održat će se Snalaženje u prirodi. Ovogodišnji program Novalja4Kids završit će 20. kolovoza Ljetnim igrama.

novalja4kids

Radionice Novalja4Kids s radom su krenule u ljeto 2020. Kroz ljetni periodu u dvije godine prošlo je preko 130 djece što ukazuje na potrebu za ovakvim sadržajem.

Kreatorica i voditeljica projekta je proslavljena hrvatska rukometna reprezentativka, magistra logopedije, magistra ekonomije, Floortime terapeut, licencirana trenerica rukometa i fitnesa Maida Arslanagić. Stručne suradnice su Emanuela Škunca Graho, voditeljica kreativnih radionica i Ana Svetić, mag.prim.educ.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Novalje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.