Projekt RokOtok će i ovoga ljeta educirati i zabavljati mališane

Jedna od najljepših priča Jadrana – poznati projekt RokOtok – nastavit će se i ove godine. Veseli ljetni plivačko-edukacijski maraton Domagoja Jakopovića Ribafisha, kojeg je pokrenuo prije tri godine u znak sjećanja na svog prerano preminulog sina Roka, Ribafisha će ove godine odvesti od Privlake do Krka.

Ribafish je odlučan ispuniti obećanje koje je dao Roku – da će posjetiti svih 50 hrvatskih naseljenih otoka. No, ispunjava i obećanje koje je dao samome sebi da će plivati do baš svih naših otoka i na njima se družiti s djecom i educirati ih. Nakon dubrovačkih, splitskih, šibenskih i pola zadarskih otoka, u srpnju 2022. kreće plivati i do zadnjih 17 otoka na ovome prekrasnom putovanju.

Kad plivam, on je sa mnom i tako je lakše. RokOtok je posvećen mom sinu Roku i kad tijelo više ne može i kad mozak više ne može, tu su emocije, plivam za njega. Obećao sam mu da ćemo obići svih 50 otoka zajedno i ovime pokušavam ispuniti to obećanje, rekao je Domagoj Jakopović Ribafish.

RokOtok proglašen je najljepšom pričom ljeta 2019. godine, a dobio je i nagradu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za doprinos u promicanju pomorske kulture. Ove godine priča ide dalje – početak treće faze projekta planiran je za 3. srpnja polaskom iz Privlake do Vira.

Plivat će se između najbližih rtova pojedinih otoka, a Ribafish i ekipa iz RokOtoka pozivaju iskusne i profesionalne plivače da im se pridruže u plivanju.

Pozivaju se i svi ostali koji su zainteresirani uključiti se u projekt RokOtok – volontiranjem, sponzorstvom, donacijom ili promoviranjem aktivnog i zdravog života djece. Posebna je zamolba upućena ljudima na otocima za pomoć oko organizacije dočeka koji će najvjerojatnije biti u najvećem mjestu na otoku. Ekipa iz projekta se nada da će se klinci i odrasli pojaviti u što većem broju, no putem svoje Facebook stranice traže i pomoć u organizaciji, odnosno prijedloge na koju plažu da donesu poklone i organiziraju druženje. Kako navode, plan je jednostavan: prvo se kupamo, onda Ribafish melje pola sata o ekologiji, plivanju i otocima, onda čistimo plažu, pa tražimo skriveno blago, pa podijelimo poklone i idemo skrivati Geocache… I tako, ode dan

Ribafish i ekipa iz RokOtoka pobrinut će se da klinci par sati budu u prirodi, zaigrani, veseli i bez ekrana, ali i da saznaju ponešto o svijetu oko nas, o čemu ih – na žalost – najčešće ne uče u školama.

Foto: Domagoj Jakopović – Ribafish

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.