Novi prikaz HIKE & BIKE ponude na Lošinju

Čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa kreirano je i označeno u projektu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj.

šetanje
Foto: Ivan Dorotić

Staze i rute na području Grada Malog Lošinja kreirane su i trasirane u svrhu digitalizacije i objave novog prikaza na službenoj internet stranici TZG Malog Lošinja, u suradnji s Bojanom Šenkincem (PROMOTIV) i Elvirom Sulićem (NATURA). Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, ljubitelji prirode i avanturizma moći će uživati u brojnim rutama te do sada neotkrivenim putovima Lošinja i njegovih manjih otoka.

Istražite lošinjski arhipelag 

Šetajući atraktivnim putevima ili bicikliranjem po raznovrsnim stazama različitih dužina i zahtjevnosti, doći ćete do najljepših vidikovaca i vrhova, skrivenih plaža i uvala, živopisnih ribarskih mjesta, usamljenih kapelica i zaseoka, pastirskih stanova i starih vojnih fortifikacija.

bicikliranje
Foto: Oscar Piljek

Odaberite jednu od uređenih i obilježenih pješačkih ili biciklističkih staza

Namijenjene različitim kategorijama, od obiteljskih do onih zahtjevnijih… obiđite i obližnje otoke Ilovik, Susak i Unije, koji će vam otkriti brojne zanimljive priče te svoju dugu tradiciju i povijest.

Krenite stazom Belejskih pastira ili putom Sv. Gaudencija u Osoru. Na raskrižju putova u Punta Križi, koji povezuju nekadašnje pastirske zaseoke, započinje Staza pastirskih stanova. Posjet otoku maslina te aromatičnog i ljekovitog bilja na kojem se nalazi i Staza Unijskim poljem, odvest će vas u neka prošla vremena. Lošinjska šumska terapija u Velom Lošinju približit će vas prirodi, a najbliži otok lošinjskom arhipelagu – Ilovik također možete istražiti biciklom ili pješice.

hike bike na lošinju
Foto: Ivan Dorotić

Možda se odlučite posjetiti prvu planinu na koju se uspeo Rudolf Habsburg, ujedno i najvišu planinu cresko- lošinjskog otočja. Riječ je o Osoršćici, ali to su samo neke od brojnih staza koje čekaju da ih otkrijete.

///Planinarenje na Lošinju? Otkrijte Osoršćicu

Preuzmite GPS trag i kartu ruta

Detaljni opisi pojedine staze s internet stranica destinacije pomoći će da bezbrižno uživate u istraživačkoj avanturi na Lošinju!

hike bike na lošinju
Foto: Ivan Dorotić

Vidimo se na stazama lošinjskog arhipelaga!

Pogledajte Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.