Novogodišnja utrka u Varaždinu starta točno u ponoć

Vatromet, šampanjac, koncert, bečki valcer… najčešće su glavni sastojci za uspješan doček nove godine. Većina gradova i općina diljem Hrvatske, ali i svijeta, uz veća ili manja odstupanja, pripremaju takav program na kraju svake godine. No Varaždin je jedinstven, jer njegovi posjetioci u novu godinu ulaze uz pratnju startnog pištolja, trčeći ulicama okićenog grada.

Novogodišnja utrka u Varaždinu pružit će vam nešto drugačije iskustvo od onih na koje ste navikli. Naime, radi se o utrci koja je jedinstvena, jer započinje točno u ponoć na novu godinu. Prva novogodišnja utrka u Varaždinu održana je 1977. godine te se održava već više od 40 godina.

Varaždinci, ali i trkači iz inozemstva ponovno će moći doživjeti utrku varaždinskim gradskim ulicama i trgovima u blagdanskoj atmosferi. Potporu će im pružiti mnogobrojni gledatelji koji slave ulazak u novu godinu.

Utrka je to koja zauvijek ostaje u sjećanju pa će i ove godine okupiti veliki broj natjecatelja uz međunarodni predznak. Naime u utrci će, uz hrvatske, sudjelovati i sudionici iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Norveške, Velike Britanije te Sjedinjenih Američkih Država.

Za sve one koji još uvijek nisu odlučili gdje će i kako provesti najluđu noć u godini, stoji poziv da je provedu na malo drugačiji način – u rekreaciji i dobrom društvu. Još uvijek nije kasno za nastup, jer prijave za najdugovječniju utrku u Varaždinu su otvorene do sutra, 29. prosinca. Start i cilj 44. Novogodišnje utrke u Varaždinu je na Trgu kralja Tomislava.

Novogodišnja utrka održat će se u organizaciji Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i suorganizaciji Atletskog kluba “Sloboda” Varaždin, te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Varaždinske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.