Novogodišnja utrka u Varaždinu starta točno u ponoć

Vatromet, šampanjac, koncert, bečki valcer… najčešće su glavni sastojci za uspješan doček nove godine. Većina gradova i općina diljem Hrvatske, ali i svijeta, uz veća ili manja odstupanja, pripremaju takav program na kraju svake godine. No Varaždin je jedinstven, jer njegovi posjetioci u novu godinu ulaze uz pratnju startnog pištolja, trčeći ulicama okićenog grada.

Novogodišnja utrka u Varaždinu pružit će vam nešto drugačije iskustvo od onih na koje ste navikli. Naime, radi se o utrci koja je jedinstvena, jer započinje točno u ponoć na novu godinu. Prva novogodišnja utrka u Varaždinu održana je 1977. godine te se održava već više od 40 godina.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nakon jednogodišnje stanke uzrokovane epidemiološkom situacijom, Varaždinci, ali i trkači iz različitih dijelova Europe ponovno će moći doživjeti utrku varaždinskim gradskim ulicama i trgovima u blagdanskoj atmosferi i uz potporu mnogobrojnih gledatelja koji slave ulazak u novu godinu.

Utrka je to koja zauvijek ostaje u sjećanju pa će i ove godine okupiti veliki broj natjecatelja uz međunarodni predznak. Naime u utrci će, uz hrvatske, sudjelovati i sudionici iz Slovenije, Austrije, Njemačke, te Bosne i Hercegovine.

Start i cilj 43. Novogodišnje utrke u Varaždinu je na Trgu kralja Tomislava uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera. Novogodišnja utrka održat će se u organizaciji Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i suorganizaciji Atletskog kluba “Sloboda” Varaždin, te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.