Obilježite Dan planeta zemlje na biciklu u Moslavini

Dan planeta Zemlje službeno se obilježava u više od 150 zemalja diljem svijeta. U Kutini će se obilježiti 23. i 24. travnja ekološko-rekreativnom biciklijadom i planinarskim pohodom pod nazivom “Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini”.

Već tradicionalna biciklijada, jedna od najvećih u zemlji, pruža ugodnu vožnju prekrasnim moslavačkim krajem na tri rute tijekom dva dana uz Planinarski pohod na Moslavačku goru. Biciklijada nudi izvrsno druženje i ugodnu vožnju okolicom Kutine te razvija cikloturističku ponudu regije. Ove godine će se sudionici moći priključiti i Planinarskom pohodu te upoznati ljepotu Moslavačke gore.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Program prvog dana biciklijade, 23. travnja, sastoji se od rekreativne vožnje zadanim rutama koje prolaze pored zanimljivih primjera građevinske baštine, vinskim cestama i drugim zanimljivim atrakcijama. Svim sudionicima ponuđene su dvije rute vožnje: duža od 29 kilometara, za iskusnije bicikliste i kraća obiteljska ruta od 15 kilometara.

Mjesto okupljanja i polaska svih sudionika bit će lokacija glavnog gradskog trga, odakle će sudionici obje rute krenuti prema zajedničkom prvom stajalištu. Nakon kraćeg odmora i okrijepe na stajalištu, sudionici duže i kraće rute će se razdvojiti te nastaviti voziti zadanim rutama do zajedničkog cilja, na kojem će sve sudionike biciklijade dočekati ugostiteljska ponuda, glazbena podloga, tradicijske i sportske igre te brojne aktivnosti u prirodi.

Program drugog dana biciklijade, 24. travnja, sastoji se od ekstremne biciklističke rute na Moslavačku goru, a organiziran je i Planinarski pohod na Moslavačku goru.

Esktremna biciklistička ruta zahtijeva snagu i određenu kondiciju. Ova zahtjevnija ruta kombinira tri podloge po kojoj će biciklisti voziti. Planinarski pohod će obuhvatiti sve važnije lokalitete Moslavačke gore te će sudionici imati priliku, uz planinarenje, upoznati ljepotu tog regionalnog parka.

Zajedničko okupljanje će biti na najvišem vrhu Moslavačke gore – vrh Humka, gdje sudionike biciklijade i planinarskog pohoda očekuje ugostiteljska ponuda i zajedničko druženje.

Svake godine se mijenja ruta biciklijade, te se time promovira ne samo Kutina, već i ostatak Moslavine. Rute prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima. Ova promidžbeno ekološka manifestacija potiče na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, s ciljem očuvanja okoliša i našeg planeta. Više o programu manifestacije, moguće je pronaći na web stranicama Turističke zajednice grada Kutine.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.