OKUSI TRADICIJE: Pripremite nepce za rapsodiju okusa hrvatskog Istoka

Okusi hrvatske tradicije turistički su projekt koji se provodi u deset županijskih turističkih zajednica čiji su se predstavnici sastali u Jastrebarskom na potpisivanju Sporazuma o projektnoj suradnji.

“Od 129 ugostiteljskih objekata uključenih u projekt Okusi hrvatske tradicije, njih osam se nalazi u Vukovarsko – srijemskoj županiji i nose oznaku “Okusi Srijema i Slavonije”. Željeli smo tradicijsku kuhinju, po kojoj je ovaj prostor poznat, dovesti gostima, tamo gdje je ne očekuju, ali priželjkuju”, rekla je Rujana Bušić Srpak direktorica Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta te dodala kako je unatoč svim modernim i kreativnim kuhinjama, tradicijska kuhinja izvorište svake od njih.

Kako u Vukovarsko – srijemskoj županiji prevladavaju jednodnevni posjeti, gostima se, kako bi mogli uživati u autohtonoj kuhinji, ona nudi u modernijim objektima, no kako bi se sačuvala autentičnost objekti su opremljeni tanjurima, zdjelama, stolnjacima i ubrusima tradicijskog izričaja.

“Okusi Srijema i Slavonije”, kao dio projekta “Okusi hrvatske tradicije” način je promicanja i unaprijeđenja ponude tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata.

“U promotivnim aktivnostima nastojimo motivirati posjetitelje za odlazak u restoran ili na neko od seoskih gospodarstava te da ta posjeta postane i stvarni, neočekivani doživljaj koji nužno ne košta puno. Za istinske doživljaje nije potrebno putovati daleko, sjednite za srijemski i slavonski stol i odmorite sva čula”, naglasila je Bušić Srpak.

Odazovite se ovom pozivu, sjednite za bogatu slavonsku trpezu na kojoj možete pronaći brojne delicije. Ima tu za svakog ponešto, baš kako i treba biti u Slavoniji i Srijemu iz kojih ćete otići puni dojmova, ali i punih želuca. Zato uživajte u našoj galeriji i pripremite nepce za eksploziju okusa.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.