Okusi Zagorja su bajka na stolu: U tjednu okusa meniji već od 75 kuna

Okusi hrvatske tradicije je nacionalni projekt kojeg provodi varaždinska Destinacijska menadžment kompanija Vall 042 d.o.o., a čiji je osnovni cilj promocija autohtone eno-gastro ponude Hrvatske. Ugostiteljski objekti koji zadovoljavaju uvjete postaju nositelji standarda te su označeni posebnom oznakom “Okusi hrvatske tradicije – Okusi Zagorja” te tako izgrađuju identitet kao mjesta koja osiguravaju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela i pića.

Obiljem, osobitošću i raznovrsnošću prirodnih i kulturnih vrijednosti što se na tako malom prostoru isprepliću s današnjim životnim sadržajima smještenim u okružju zelenila, malih zaseoka, sela, vinograda i klijeti raštrkanih po pitomim zagorskim bregima, Zagorje za posjetitelja s pravom postaje Bajka na dlanu.

Zagorska juha s vrganjima, purica s mlincima i Stubička pisanica

U takvom prostoru druželjubivosti i gostoprimstva sačuvani su i bajkoviti okusi tradicije. Onakvi kakvi su se nekad opojnim mirisima širili seoskim dvorištima ili su pak dolazili iz kuhinja brojnih kurija i dvoraca zagorskih plemenitaša. Osladiti se jelima ovdašnje tradicijske kuhinje znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja se u suživotu čovjeka i prirode iskazala u pripremi svakodnevnih jednostavnih jela zagorskog seljaka, ali isto tako upoznati i složenija jela i specijalitete dvorskih kuhinja.

Iz obilja jela koja su istinski nosilac slasti i zadovoljstva teško je izdvojiti samo neka. No, zagorsku juhu s vrganjima, prave domaće zagorske štrukle sa svježim kravljim sirom, zagorsku puricu sa zagorskim mlincima ili pak slavni specijalitet Stubičku pisanicu, ipak valja posebno istaknuti.

Bogati doživljaj okusa tradicije, zapravo niz doživljaja i užitaka vrhunskog blagovanja danas pred vas s ljubavlju razastiru u odabranim objektima koje resi oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije – Okusi Zagorja. Oni vas dovode do Bajke na stolu.

Kušajte i uživajte – meniji od 75 do 195 kuna

Meniji u restoranima koji nose oznaku Okusi Zagorja kreću se od 75 do 195 kuna za tri slijeda, a kako biste rezervirali svoje mjesto na vrijeme svakako pregledajte popis restorana i menije i odaberite svoju bajku na stolu. Dani okusa u Zagorju jamče vam uživanje u tradicionalnim okusima uz autentična jela i namirnice. Juhe, ajngemahteci, pajceki, purice, štrudle, knedle, štrukli i bučnice samo su dio jelovnika koji Vas čekaju u Zagorju.

Više informacija o projektu i svim ugostiteljskim objektima uključenim u projekt Okusi hrvatske tradicije na www.okusi.hr. Dani okusa započinju 15. studenog i traju do 18. studenog, a popis objekata koji nose oznaku Okusi Zagorja pronađite ovdje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.