Okusili smo Srijem i Slavoniju – hedonizam u najistočnijoj županiji razlog zašto se svi koji su okusili Slavoniju uvijek Slavoniji vraćaju

“Okusi Srijema i Slavonije”, kao dio projekta “Okusi hrvatske tradicije” način je promicanja i unaprijeđenja ponude tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata.

“U promotivnim aktivnostima nastojimo motivirati posjetitelje za odlazak u restoran ili na neko od seoskih gospodarstava te da ta posjeta postane i stvarni, neočekivani doživljaj koji nužno ne košta puno. Za istinske doživljaje nije potrebno putovati daleko, sjednite za srijemski i slavonski stol i odmorite sva čula”, poziv je to Turističke zajednice Vukovarsko srijemske županije koji je uputila Rujana Bušić Srpak. Poslušali smo ju i zaputili se u potragu za okusima Srijema. Posjetili smo malo mjesto Sotin na putu od Vukovara prema Iloku gdje smo provjerili značenje markice Okusi.

Malo je reći kako nas je već miris osvojio i pokušat ćemo vam slikom i kratkim videom dočarati okuse, no jasno vam je kako ćete za doživljaj ipak morati sami krenuti put Istoka i provjeriti zašto svi govore o hrani u Slavoniji i zašto se baš svi koji su jednom bili ovdje uvijek iznova vraćaju.

Dočekala nas je simpatična vlasnica objekta Izletište Gondola Luca Štrobilius koja čuva autohtone i tradicijske recepte, a svoje goste dočekuje s puno ljubavi što je kaže jedini pravi put. Uživo smo snimili doček i domaćinstvo u Sotinu kako bismo vam dočarali kako izgleda kada vas dočekuju Slavonci.

“Od 129 ugostiteljskih objekata uključenih u projekt Okusi hrvatske tradicije, njih osam se nalazi u Vukovarsko – srijemskoj županiji i nose oznaku “Okusi Srijema i Slavonije”. Željeli smo tradicijsku kuhinju, po kojoj je ovaj prostor poznat, dovesti gostima, tamo gdje je ne očekuju, ali priželjkuju”, rekla je Rujana Bušić Srpak direktorica Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta te dodala kako je unatoč svim modernim i kreativnim kuhinjama, tradicijska kuhinja izvorište svake od njih. Također svi koji se žele uključiti u projekt i dobiti ovu oznaku u svom ugostiteljskom objektu i nadalje se mogu prijaviti, no bez ove markice ako se ne poštuju pravila projekta može se i ostati. Rujana nam je u našem prvom javljanju iz najistočnije županije predstavila ovaj turistički projekt koji turistima jamči vrhunski gastronomski doživljaj.

Kako u Vukovarsko – srijemskoj županiji prevladavaju jednodnevni posjeti, gostima se, kako bi mogli uživati u autohtonoj kuhinji, ona nudi u tradicijskim ali i u modernijim objektima, no kako bi se sačuvala autentičnost objekti su opremljeni tanjurima, zdjelama, stolnjacima i ubrusima tradicijskog izričaja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.