Okusili smo Srijem i Slavoniju – hedonizam u najistočnijoj županiji razlog zašto se svi koji su okusili Slavoniju uvijek Slavoniji vraćaju

“Okusi Srijema i Slavonije”, kao dio projekta “Okusi hrvatske tradicije” način je promicanja i unaprijeđenja ponude tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata.

“U promotivnim aktivnostima nastojimo motivirati posjetitelje za odlazak u restoran ili na neko od seoskih gospodarstava te da ta posjeta postane i stvarni, neočekivani doživljaj koji nužno ne košta puno. Za istinske doživljaje nije potrebno putovati daleko, sjednite za srijemski i slavonski stol i odmorite sva čula”, poziv je to Turističke zajednice Vukovarsko srijemske županije koji je uputila Rujana Bušić Srpak. Poslušali smo ju i zaputili se u potragu za okusima Srijema. Posjetili smo malo mjesto Sotin na putu od Vukovara prema Iloku gdje smo provjerili značenje markice Okusi.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Malo je reći kako nas je već miris osvojio i pokušat ćemo vam slikom i kratkim videom dočarati okuse, no jasno vam je kako ćete za doživljaj ipak morati sami krenuti put Istoka i provjeriti zašto svi govore o hrani u Slavoniji i zašto se baš svi koji su jednom bili ovdje uvijek iznova vraćaju.

Dočekala nas je simpatična vlasnica objekta Izletište Gondola Luca Štrobilius koja čuva autohtone i tradicijske recepte, a svoje goste dočekuje s puno ljubavi što je kaže jedini pravi put. Uživo smo snimili doček i domaćinstvo u Sotinu kako bismo vam dočarali kako izgleda kada vas dočekuju Slavonci.

“Od 129 ugostiteljskih objekata uključenih u projekt Okusi hrvatske tradicije, njih osam se nalazi u Vukovarsko – srijemskoj županiji i nose oznaku “Okusi Srijema i Slavonije”. Željeli smo tradicijsku kuhinju, po kojoj je ovaj prostor poznat, dovesti gostima, tamo gdje je ne očekuju, ali priželjkuju”, rekla je Rujana Bušić Srpak direktorica Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta te dodala kako je unatoč svim modernim i kreativnim kuhinjama, tradicijska kuhinja izvorište svake od njih. Također svi koji se žele uključiti u projekt i dobiti ovu oznaku u svom ugostiteljskom objektu i nadalje se mogu prijaviti, no bez ove markice ako se ne poštuju pravila projekta može se i ostati. Rujana nam je u našem prvom javljanju iz najistočnije županije predstavila ovaj turistički projekt koji turistima jamči vrhunski gastronomski doživljaj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako u Vukovarsko – srijemskoj županiji prevladavaju jednodnevni posjeti, gostima se, kako bi mogli uživati u autohtonoj kuhinji, ona nudi u tradicijskim ali i u modernijim objektima, no kako bi se sačuvala autentičnost objekti su opremljeni tanjurima, zdjelama, stolnjacima i ubrusima tradicijskog izričaja.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.