Otkrij središnju Istru kroz šetnje, koncerte i dobre filmove

spot_img

Ako ste ovoga tjedna stigli na odmor u središnju Istru ili planirate kratki predah na ovome području, sigurni smo da ćete se razveseliti kad saznate što vas ovoga tjedna sve očekuje u sklopu programa manifestacije Otkrij središnju Istru. Svi posjetitelji ovoga područja moći će uživati u šetnjama, degustacijskoj šetnji, dobrim filmovima i koncertima.

otkrij središnju istru koncerti

(pro)Šetaj središnjom Istrom

Besplatni razgledi gradića u središnjoj Istri odvijaju se prema planiranom rasporedu, od ponedjeljka do četvrtka s početkom u 18 sati. Stoga ako želite saznati neke zanimljivosti i tajne Svetog Petra u Šumi, Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča, Pićna i Gračišća, rezervirajte svoje mjesto i uz licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju prošetajte spomenutim gradićima.

Sprema se i jedan malo drugačiji razgled – Central Istria free degustation tour, koji se održava u Tinjanu u srijedu, 27. srpnja 2022. s početkom u 19 sati. Interpretativna je to šetnja u vodstvu Istra Inspirita koja vas vodi kroz vrijeme – u doba antike, Austro-Ugarske Monarhije, a po završetku putovanja kroz vrijeme očekuje vas upoznavanje s okusima, mirisima i tradicionalnim jelima središnje Istre. Kako biste uživali u okusima središnje Istre, prijaviti se morate na adresu elektroničke pošte jer je broj sudionika ograničen.

Ljetno kino na otvorenom

Ljubitelji sedme umjetnosti moći će uživati u kinu na otvorenom, odnosno u Central Istria open air cinema, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem. Ovoga tjedna filmovi se prikazuju na četiri jedinstvene lokacije, a program je započeo u ponedjeljak u Svetom Petru u Šumi. Danas, u utorak 26. srpnja u Tinjanu pogledajte film Vrapčić Richard, četvrtak je rezerviran za Pazin i film Luzzu, a u petak 29. srpnja u Boljunu na rasporedu je film Hrabri mališan 2.

Koncertni program u središnjoj Istri

Tople ljetne večeri bolje su uz čašu vina i dobru glazbu stoga Turistička zajednica središnje Istre ovoga tjedna donosi dva zanimljiva koncerta – jedan u Pazinu, a drugi u Svetom Petru u Šumi.

Leonard Cohen u novom ruhu

U Pazinu na platou ispred najvećeg i najočuvanijeg srednjovjekovnog kašela u Istri – Pazinskog kaštela – u petak 29. srpnja s početkom u 21 sat, Maja Posavec & Ivan Kepec svirat će hitove Leonarda Cohena u novom ruhu. Ova dva umjetnika odvažno su se upustila u interpretaciju glazbenog opusa ovoga velikana te njegovim intimnim pjesmama udahnuli novi život. Projekt Večer s Cohenom dobio je i svoju diskografsku inačicu na istoimenom albumu, koji je vrlo brzo skočio u sam vrh prodaje domaće produkcije.

Klapska pjesma

Klapska će se pjesma čuti duž Svetog Petra u Šumi jer u nedjelju 31. srpnja u 21 sat stiže Klapa Luka. Ženska je to klapa koja njeguje autohtoni a’ capella dalmatinski i primorsko-istarski glazbeni izričaj, a djeluje od 1985. godine i dosad ima 6 snimljenih nosača zvuka. Brojna gostovanja tijekom dugogodišnjega djelovanja odvode Luku vrlo često izvan granica domovine, posebice diljem središnje Europe, ali i u daleku Kinu, lučeći ogroman interes publike i izvrsne kritike.

Ako ipak ovoga tjedna niste u mogućnosti posjetiti središnju Istru, ne brinite jer bogat program događanja traje sve do konca kolovoza i sigurni smo da ćete u njemu pronaći nešto za sebe. Podsjećamo i na sljedeću degustacijsku šetnju koja će se održati u Pazinu 3. kolovoza 2022.

Fotografije: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.