Ovoga ljeta Otkrij središnju Istru

Kako bi svojim gostima približila područja u svome sastavu, Turistička zajednica središnje Istre, ovoga će ljeta na prekrasnim kulturnim lokalitetima i vidikovcima provoditi projekt Otkrij središnju Istru.

Otkrij središnju Istru

Tijekom srpnja i kolovoza organizirani su već najavljeni besplatni razgledi gradićaCentral Istria free walk tour, koji se odvijaju na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju. Navedeni projekt nastavak je niza programa koji TZSI provodi još od 2017. godine kada je skromno krenulo besplatno razgledavanje grada Pazina, takozvani Pazin free walk tour.

Projekt je sada obogaćen i kinom na otvorenom, odnosno Central Istria open air cinema, koji će se, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, provoditi na nekoliko lokacija u središnjoj Istri tijekom srpnja i kolovoza. Kino se vraća i u udobnost vašega automobila jer se u dvama termina u kolovozu, točnije 12. i 13. kolovoza, održava i Drive in kino.

Poseban pečat ovome projektu dat će i koncerti na sedam lokacija pa će tako posjetitelji moći uživati u klapama, ritmovima Brazila, jazzu, flamencu i pjesmama Leonarda Cohena u izdanju domaćih pjevača. Program je zbilja raznolik i sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe. Central Istria music experience provodit će se u samostanima i srednjovjekovnim urbanim jezgrama te atraktivnim povijesno-kulturnim lokalitetima kao što su Pazinski kaštel i Boljunski kaštel, što će im dati posebnu čar.

Otkrij središnju Istru

Da biste na ovim koncertima, ali i svim budućima, mogli uživati i plešući, pobrinut će se Elio Bašan, iz plesne škole Dansel, koji će 5. kolovoza na platou ispred Spomen doma sve zainteresirane podučiti koracima Salse i Bachate. Lagani latino ritmovi zarazit će sve prisutne, a na radionici plesa mogu sudjelovati i početni i napredni plesači.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu, LinkedInu i Twitteru.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.