Otkrij središnju Istru: Festival pršuta, koncerti, kino na otvorenom

Projekt Otkrij središnju Istru, u organizaciji Turističke zajednice središnje Istre, u punom je jeku, a zabave neće nedostajati ni posjetiteljima koji svoj odmor u središnjoj Istri planiraju u narednim tjednima. Čitav je program besplatan za sve sudionike stoga spakirajte kofere i krenite put središnje Istre.

Ljeto je vrijeme za opuštanje i uživanje, a Turistička zajednica središnje Istre svojim je gostima odlučila pružiti jedinstven užitak u dobrim filmovima i koncertima, a kako je vikend pred nama tu su događanja koje sigurni smo nećete propustiti.

Kino na otvorenom

Svi filmofili imaju priliku uživati u ljetnom kinu na otvorenom organiziranog u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin. U ponedjeljak 10. srpnja 2023. u Svetom Lovreču biti će prikazan film La vita e bella, a u utorak 11. srpnja 2023. u Tinjanu animirani film Potraga za Nemom. Tu filmskom programu naravno nije kraj a popis svih projekcija možete pronaći na stranici TZ središnje Istre. Sve filmske projekcije započinju u 21 sat.

Prvi koncert programa otkrij središnju Istru

Poseban pečat ovotjednom programu dat će i prvi koncert iz programa Otkrij središnju Istru i to Zoran Majstorović Trio i Sopci u Boljunu u petak 14. srpnja 2023. s početkom u 20 sati.

Događanja u mjestima središnje Istre

Nezaobilazni Ljetni sajam istarskog pršuta u Tinjanu završava u subotu uz veselu glazbenu večer s Alenom Vitasovićem i Alfa Time bendom. Na već tradicionalnoj pučkoj fešti na plaži Pazinskog potoka Olderšova u Pazinskim Novakima 8. srpnja imate priliku zabaviti se uz sportsko-zabavni program i koncerte Angola banda, TTRT-a i Belfast food-a dok se iste večeri u Svetom Petru u Šumi sprema Smotra folklora središnje i sjeverne Istre.

U ponedjeljak 10. srpnja, prije kino projekcije u Svetom Lovreču na redu je zanimljivi kviz – Filmovi snimani u Istri, a u četvrtak 13. srpnja nastavlja se manifestacija Gušti Lovreča, kada trg Placa postaje poprište domaćih lokalnih proizvoda i mjesto dobre zabave jer Vas čeka i koncert Lovrečke limene glazbe.

Bogat program neće izostati niti u Lindaru gdje u petak 14. srpnja počinje njihova dvodnevna proslava Sv. Mohora, Mohorova u sklopu koje vas očekuju predstava Istrijanske navadbe, Cornohole turnir i plesna zabava uz Etalone.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

Otkrij središnju Istru – srpanj

  • 08.07. Tinjan, Ljetni festival Istarskog pršuta (zabavni program: Alen Vitasović i Alfa Time band)
  • 08.07. Pazinski Novaki OLDREŠOVA uz BELFAST FOOD, TTRT, ANGOLA BAND
  • 08.07. Sv. Petar u Šumi, SUPETARSKI DAN TRADICIJE – turniri u pljočkanju, boćanju i preponskom jahanju i SMOTRA FOLKLORA SREDIŠNJE I SJEVERNE ISTRE
  • 10.07. Sv. Lovreč, KVIZ: Filmovi snimani u Istri
  • 10.07. Sv. Lovreč, KINO: La vita è bella / Život je lijep
  • 11.07. Tinjan, KINO: Finding Nemo / Potraga za Nemom (animirani / animated)
  • 13.07. Sv. Lovreč, Gušti Lovreča
  • 13.07. Sveti Lovreč, KONCERT LOVREČKE LIMENE GLAZBE
  • 14.07. Boljun, KONCERT: ZORAN MAJSTOROVIĆ TRIO & SOPCI
  • 14.07. Lindar, MOHOROVA: kazališna predstava ISTRIJANSKE NAVADE

Izvor fotografija: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.