Otkrivamo vam smještaj prvi red do šume – ovo su najbolje kućice na drvetu u Hrvatskoj

Nisu to samo dječji snovi, već se radi o stvarnom bijegu u prirodu bez obzira na uzrast, što dalje od gradske vreve, vrućine i sparine. Mjesta na kojima možete „napuniti baterije“, opustiti se, razmišljati čitajući omiljenu knjigu, uživati u šapatu prirode kroz velike zelene krošnje. U prvom redu u šumi! Na stablu! Da, da, dobro ste pročitali, radi se o odmoru u popularnim kućicama na drvetu! Baš to si želim ovo ljeto, zato sam se dala „u lov“ na one najzanimljivije u Hrvatskoj. Možda i vas ponukam na malo drugačiji odmor…

Treehouse Lika

U samom srcu Parka prirode Velebit, u blizini sv. Roka i pratnju putokaza za Raduč, stići ćete do Treehouse kućica na drvetu. Smještene na četiri metara visine, pružaju ugodu planinske svježine, mir i zvukoterapiju uz cvrkut ptica i šum krošnji bukva, hrasta i graba. Lokacija je to koju gosti već itekako prepoznaju. Kućica Treehouse Lika 1 nudi odmor za šest osoba sadrži dvije spavaće sobe, prostranu i otvorenu kuhinju, kupaonicu i terasu, dok Treehouse Lika 2 uključuje prostranu spavaću sobu, dva zidna kreveta (tzv. wall bad), kuhinju, kupaonicu i terasu. Svaka od kućica ima vlastiti vanjski jacuzzi koji se može koristiti tijekom cijele godine. Tijekom ljetnih mjeseci u mogućnosti je i korištenje i montažnog bazena. Ovo je više od trenda, ovo je stil života pretočen u rajski odmor. Više informacija potražite na facebook stranici na linku.

Riverland Mrežnica

Članak se nastavlja ispod oglasa

Još jedno prekrasno mjesto za odmor, nalazi se u Zvečaju na otočiću smaragdne rijeke Mrežnice. Riverland kućice sadrže solarno napajanje za vanjsku rasvjetu, bračni krevet, kauč na razvlačenje, terasu te veliku zajedničku terasu s roštiljem pored slapa. Svaka kućica ima svoje ljuljačke te viseće mreže za odmor. Vlasnik kućica, Karlo Golub, objašnjava kako ovakva vrsta odmora pozitivno utječe na zdravlje, koncentraciju i unutrašnju ravnotežu. Osim toga, iznimna bistroća rijeke Mrežnice tj. Mrižnice, kako je nazivaju domaćini, nudi mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi i plivanju, a posebno je omiljena raftingašima, kanuistima i kajakašima. Na vama ostaje da otkrijete tog avanturistu u sebi. Potražite ih na facebook stranici na linku.

Treehouse Resnice

Treehouse Resnice još je jedna krasotica koja se nalazi u šumi, u potpunom miru između rijeka Mrežnice i Korane. Na osami, u kućici kapaciteta za četiri osobe, neizbježno je povezivanje s prirodom i uživanje u usporenom tempu. Po mogućnosti, bez mobitela, laptopa, tableta… Za rasvjetu i rad hladnjaka, osigurana je struja putem solarnih panela. Uz lijepo uređeni vanjski toalet s navodnjavanjem iz obližnjeg bunara, vanjsku kuhinju s dva roštilja, štednjak na plin te lijepo uređenu kućicu s velikim staklenim stijenama, ništa vam neće nedostajati. Kao što sam prethodno napisala, rijeka Mrežnica nudi obilje sadržaja za putnike namjernike, pustolove, ribiče, kupače, šetače i sportaše, kao i Korana – „rijeka milijardu slapova“ kako je još nazivaju, koje ovom mjestu daju poseban šarm i ugodu. Makar za jedan vikend bijeg i punjenje „vlastitih“ baterija. Više informacija potražite na linku.

Gorski Lazi

U Gorskom kotaru, mirnom zaseoku Lazi nedaleko Tršća, nalazi se kućica na stablu, preuređena u rustikalnom stilu iz koje se pruža pogled na goranske planine. Kućica  kapaciteta za četiri osobe, sadrži četiri ležaja, kuhinju, kompostni wc, tuš, solarnu struju, roštilj i Wi-Fi. U kućici imate sve što je potrebno za odmor, a u blizini kućice se nalazi potočić u kojem možete rashladiti piće. Posebna ljetna čarolija su duže ili kraće šetnice uz istraživanje biljnog i životinjskog svijeta Gorskog kotara. Kome treba više od toga? Iako osobnim automobilom nije moguće doći do kućice tj. automobil ostavljate 300 m niže, domaćini vam pomažu terencem ili quadom prebaciti stvari do kućice. Poželjno je da ponesete odjeću i obuću za planinarenje, a ako želite još malo adrenalina, u neposrednoj blizini nalazi se i adrenalin park Tršće. Više informacija potražite na facebooku na linku.

Cadmos – Treehouse Dubrovnik

Prva ekološka kućica na stablu u Hrvatskoj, sakrivena je među starim hrastovim šumama u blizini sela Komaji, u slikovitom konavoskom kraju. Opremljena je sa svime što biste mogli poželjeti. Pruža smještaj za šest osoba i napaja se solarnom energijom. Zanimljivost je to, da je smještena u sklopu pustolovnog parka pa možete uživati u mnogobrojnim, zanimljivim aktivnostima. Na prekrasnoj terasi, visokoj sedam metara, pruža se zadivljujući pogled na dolinu Konavle i planinu Sniježnicu (1234 m). Nakon navale adrenalina, potrebna je okrepa, a u blizini kućice na drvetu nalazi se i restoran u kojem možete uživati u tradicionalnoj, domaćoj hrani. Stoga ako se želite opustiti, uživati u netaknutoj prirodi, zip lineu, ljuljati se u divovskoj ljuljački ili odmjeriti snage u streličarstvu, više informacija potražite ovdje.

Plitvice Holiday Resort

Smješten je uz Nacionalni park Plitvička jezera te nudi idealnu kombinaciju prirodnih atrakcija i kulturnih ljepota, a samim time i mogućnost aktivnog ili pasivnog odmora. Bogati dodatni sadržaji, prilagođeni wellness tretmani, lagana hrana s blagotvornim učinkom na vaše tijelo, zvuci jezera s potokom i slapovima, samo su dio te čarolije. Resort sadrži i bazen u kojemu se možete rashladiti u ove vruće ljetne dane. Stoga, ako niste za robinzonski odmor, Plitvice Holiday Resort vam pružaju savršenu priliku za ponovno povezivanje s prirodom uz elegantan interijer kreiran za maksimalnu udobnost i opuštanje. Više informacija potražite na facebook stranici na linku.

/// Jeste li ikad spavali u luksuznoj kućici u krošnji drveta? Idealan obiteljski doživljaj nadomak Plitvičkih jezera

U svakom slučaju, odabir mi nije nimalo lagan, ali zato ovakav odmor pruža za svakoga ponešto. 

Članak se nastavlja ispod oglasa

Fotografije uz dopuštenje za preuzimanje: Treehouse Lika (autorica Vlatka Kusanić), Riverland Mrežnica (autor Karlo Golub), Treehouse Resnice (Zoran Popović), Gorski Lazi (autor Alen Leš), Cadmos – Treehouse Dubrovnik (autor Zoran Ateljević), Plitvice Holiday Resort (marketing)

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.