Jeste li ikad spavali u luksuznoj kućici u krošnji drveta? Idealan obiteljski doživljaj nadomak Plitvičkih jezera

Ako ste ljubitelj prirodnih atrakcija i nesvakidašnjeg odmora onda je kućica na drvetu, među krošnjama, idealno mjesto za vas. Zamislite si kućicu na drvetu koja ima dvije spavaće sobe, dvije kupaone pa čak i kuhinju i dnevni boravak.

Plitvice Holiday Resort nalazi se svega osam kilometara od Nacionalnog parka Plitvička jezera u Grabovcu. Na površini od 5600 četvornih metara pruža smještaj u kampu, sobama, indijanskim šatorima te u glamping oazi, odnosno kućicama u krošnjama i posebno romantičnim kućicama na jezeru.

Kućice na drvetu

Idealno za obitelji, ali i društvo i uistinu poseban doživljaj, je boravak u jednoj od ukupno pet kućica na drvetu koje se nalaze visoko među krošnjama, a pružaju sav potreban komfor.

Kapacitet svake kućice jest pet osoba (četiri odrasle i jedno dijete) kojima su na raspolaganju dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinja, klima uređaj, terasa kao i besplatan WiFi.  Osim luksuznog, ali izuzetno ugodnog smještaja, u ovim kućicama je zajamčena privatnost i to zahvaljujući visokim krošnjama koje ih okružuju.

Kućice na jezeru

Primamljiv smještaj za one romatične i idealan odabir za parove su kućice na jezeru u koje mogu biti smještene po dvije osobe. Opremljene su vrhunski za dodatnu romantiku. Tu je mini bar i terasa s pogledom na noću osvijetljene staze uz zvuk prirodnog bazena koji izgleda kao pravo prirodno jezerce. Ono što ih čini još zanimljivijim jest i izravan pristup jezeru s plažom i kupanje tijekom ljetnih mjeseci.

No, sam smještaj nije jedina stavka koja će vam omogućiti odmor za pamćenje. U sklopu Resorta brojni su zabavni sadržaji. Tu su vanjski bazen, sprava za vježbanje na otvorenom, igralište, park za djecu, i mini golf. Kada je riječ o gastronomskoj ponudi, ličke specijalitete spremaju u restoranu Resorta. Za ljetna osvježenja tu još i caffe bar te pool bar.

Morate znati kako je ovaj resort iznimno tražen i teško je naći last minute smještaj vikendom. I zato ukoliko želite spavati u nekoj od kućica na drvetu morate biti brzi. “Plan B” je Liku i okolicu Nacionalnog parka Plitvička jezera posjetiti tijekom tjedna kada je lakše naći smještaj.

Atrakcije i gastro užici

Uz posebnosti i raznolikosti smještaja i sadržaja kojeg nude Plitvice Holiday Resort potrebno je napomenuti kako, osim u glamping iskustvu, gosti uživaju i u brojnim prirodnim atrakcijama i gastronomskim užicima. Već smo spomenuli Nacionalni park Plitvička jezera, a tu su i Baraćeve špilje, Dolina Jelena, stotinu kilometara duge staze… Mogućnosti za razne aktivnosti su brojne, poput biciklizma, trekkinga ili hikinga.

Od toliko prirodnih ljepota i blizine našeg najvećeg Nacionalnog parka, ali i brojnih parkova prirode poput Sjevernog Velebita ovdje ćete lako pobjeći od gužve i vreve koja vas čeka u gradovima na obali.

Izvor fotografija: Plitvice Holiday Resort

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.