Otočac i Baška voda najbolji prema Turističkoj patroli Večernjeg lista

spot_img

Baška Voda na Jadranu i Otočac u kontinentalnoj Hrvatskoj šampioni su Turističke patrole Večernjeg lista 2020. godine, koju ćemo pamtiti kao najizazovniju godinu hrvatski turizam. Najbolji restorani, nagrađeni Večernjakovim zvjezdicama su Leut iz Cavtata i Little Italy iz Daruvara, prenosi Večernji list.

– Večernjakovi reporteri od 1975. godine patroliraju Hrvatskom i ocjenjuju turističke destinacije. Ovo je 45. turistička patrola Večernjoj lista, a u ovoj nikad izazovnijoj turističkoj sezoni naši novinari su posebnu pozornost posvetili, uz uobičajeno ocjenjivanje izgleda mjesta, sportskih, zabavnih, kulturnih sadržaja, smještajnih kapaciteta, i sigurnosnom aspektu te zdravstvenoj zaštiti– rekao je za Večernji list Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika.

Kristijan Staničić, direktor Glavnog ureda Turističke zajednice Hrvatske uručio je nagradu predstavnici Otočca, šampionu kontinentalnog turizma. – Drago mi je da je Večernji list pronašao načina da nastavi ovu tradiciju u ocjenjivanju turističke kvalitete. Vjerujem kako će i idućih 45 godina i Hrvatska turistička zajednica i Večernji list partnerski nastaviti na tom i sličnim projektima, na dobrobit hrvatskog turizma – poručio je Staničić. Ocijenio je kako će sljedeća godina u perspektivi vrlo izazovna i zahtjevna, ali on vjeruje kako će, s obzirom na znanje, skromnost, odvažnost i prije sveg iskustvo turističkih radnika, biti uspješnija od ovogodišnje koja će poslužiti kao dobro iskustvo za budućnost.

Joško Roščić, načelnik Općine Baška Voda, koja je prema Večernjakovoj patroli proglašena najboljom zbog zapaženog napretka i ulaganja u uređenje mjesta, plaža, šetnica i luke, održavanju čistoće, izjavio je kako im ova nagrada puno znači.– Veliko hvala u ime TZ Baška Voda, svih građana našeg mjesta, našeg Komunalnog poduzeća i radne grupe koja je uskakala kada je trebala. Ovo nije prva velika nagrada, imamo 5-6 Plavih cvjetova i najuređeniju plažu na Jadranu. Malo smo mjesto s 3000 stanovnika, a naš udio je 1,5 posto hrvatskog turizma. Bez obzira na pandemiju i sve što nam se događalo, mi smo ovu turističku sezonu pripremali kao da je sve u redu, a narednu smo već počeli pripremati kada je ova završila . Ja se nadam da će u Bašku Vodu doći još nagrada – poručio je Roščić.

Otočac je šampion kontinentalne patrole, a ovaj gradić iz srca Like reporterku Večernjakove patrole Marinu Borovac ostavio je bez daha zbog prirodnih ljepota, kulturno-povijesne baštine, ali prije svega srdačnih domaćina otvorena duha.

– U ime Grada Otočca i Gacke doline, zahvaljujem vam svima. Mi smo se zaista jako trudili svih ovih godina da bi našli svoj put k turističkom nebu i bili u ovakvom društvu, najboljih destinacija. Ova nagrada Večernjeg lista nam je poticaj da nastavimo još bolje – izjavila je za Večernji list Mladenka Orešković, direktorica Turističke zajednice Otočca.

Izvor: Vecernji.hr

Naslovna fotografija: Facebook Općina Baška voda

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.