Otok Hvar prvi na popisu europskih otoka koje vrijedi posjetiti u 2024. godini

spot_img

Otok Hvar prvi je na popisu europskih otoka koje vrijedi posjetiti u 2024. godini, a navedeni popis na kojem su se našla samo četiri europska otoka objavio je časopis Forbes.

grad hvar, arsenal
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Hvara

U Europi postoji više od 2000 naseljenih otoka. Iako su Santorini, Sardinija, Ibiza i Mykonos često posjećeni otoci, postoji mnogo drugih koje vrijedi posjetiti, piše Alex Ledsom za Forbes.

Podsjetimo, otok Hvar se već nekoliko godina unazad uvrštava među najbolje europske otoke. Iz godine u godinu biraju ga čitatelji renomiranog američkog magazina specijaliziranog za putovanja Condé Nast Traveler.

grad hvar
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Hvara

– Otok Hvar je najbolja opcija za one koji žele pronaći ponešto od svega. Tu su odlični restorani i noćni život idealan za glamurozne posjetitelje s jahtama, toplice i wellness centri za one željne opuštanja, a oni introvertniji mogu istraživati rustikalne vinograde i polja lavande na malenom otoku, piše u članku.

Plaža Mlini, izvor fotografije: Turistička zajednica grada Hvara

– Na Hvar se može stići katamaranom ili trajektom iz Splita, Dubrovnika i drugih gradova na obali. Najbolje vrijeme za posjet je između svibnja i lipnja ili rujna i listopada kada je vrijeme toplo i sunčano, a gužve manje nego na vrhuncu ljetne sezone u srpnju i kolovozu, dodaju.

Na popisu časopisa Forbes otok Hvar je na prvom mjestu, a slijede:

  • Vanjski Hebridi, također poznati kao Zapadni otoci – arhipelag na zapadnoj obali kopnene Škotske koji se sastoji od preko 200 otoka,
  • Otok Stromboli u Italiji sa svojim prepoznatljivim, od vulkanskog pepela, crnim pješčanim plažama,
  • Otok Heimaey, za promatranje morskih papagaja na Islandu, najpoznatiji po vulkanskoj erupciji 1973. godine.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.