Otvorila se prva banka vina u Istri

spot_img

Banke vina su u svijetu dosta popularne, a potencijal istih prepoznali su Tomislav i Andreja Furlan. S jednim od najljepših pogleda na Motovun u rustikalnoj kući Casa Rossa u sklopu koje su otvorili prvu vinsku banku u Istri, ljubiteljima vina i putnicima namjernicima pružili su cjelovit užitak.

Na svečanom otvorenju vinske banke prisustvovali su poznati motovunski vinari Tomaz, Fakin, Bertoša, Valenta, Benvenuti, Roxanich i Novak čija smo vina mogli i kušati uz osvježavajuću zakusku. Tomislav Furlan, vlasnik Cassa Rosse uručio je ključeve sefa Denisu Ivoševiću, predsjedniku Turističke zajednice Istarske županije te Davidu Matkoviću, voditelju ureda Turističke zajednice Općine Motovun, koji je tom prigodom istaknuo važnost otvaranja vinske banke: “Naši domaćini ovim jedinstvenim objektom i podrumom nastoje oplemeniti postojeću turističku ponudu koja će ujedno biti i vinska polazišna “informacijska točka” s kojom ćemo nastojati privući potencijalne goste i ljubitelje vina“.

Što je banka vina i kako možete iznajmiti svoj sef?

Oni koji istinski uživaju u vinu svjesni su koliko je vrijedno posjedovati kvalitetna vina koja mogu odležavati. Nekada ti uvjeti nisu osigurani u našim životnim prostorima pa je iz tog razloga banka vina idealna za njihovo čuvanje i odležavanje.

Banka vina u svojem vinskom podrumu ima 39 sefova, a jedan od njih može biti i vaš uz zakup po posebnoj cijeni u srpnju, za samo 10 kuna po danu. Boce možete poslati iz bilo kojeg kraja svijeta, kupiti ih u Casa Rossi ili vam neke određene butelje može nabaviti i spremiti njihov tim. Prostor za ispijanje vina korisnicima sefova potpuno je besplatan, a osim toga u konobi možete kušati vrhunske istarske specijalitete i prenoćiti u jednoj od njihovih osam moderno opremljenih soba koje nose nazive poznatih istarskih vina. 

Ako volite uživati u vrhunskom vinu ili pak rijetkim etiketama, kolekcionar ste i volite istraživati nove okuse i putovati, tada je Casa Rossa banka vina odlično rješenje za pravilno čuvanje vaših omiljenih butelja i organiziranje druženja u samom srcu Istre. 

Foto: Rino Gropuzzo

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.