5. Festival hodanja u Lici – rekordan odaziv iz cijelog svijeta

Jubilarno peto izdanje masovne sportsko-rekreativne manifestacije Hrvatski Festival Hodanja, već se tradicionalno održava u prvom vikendu rujna, a ove godine broj prijava za 2. i 3. rujna premašuje sva dosadašnja izdanja.

hrvatski festival hodanja

Pod kapom međunarodne organizacije IML (International March League) Lika očekuje brojne hodače koji događanja unutar službenog kalendara IML-a prate i posjećuju širom svijeta, a sada im je Lika jedna od omiljenih i najatraktivnijih destinacija. Najveće grupe zasad pristižu iz Nizozemske, Njemačke i s dalekog Tajvana, uz naravno brojne Hrvate koji su ovo jedinstveno sportsko događanje već odavno zavoljeli. Drugog rujna manifestacija starta u Otočcu, a 3. rujna završava u Gospiću.

Rute Gacka u Otočcu i Tesla u Gospiću koje objedinjuju jednog od najvećih inovatora svih vremena te jednu od najčišćih europskih rijeka, odmah sugeriraju na jedinstveno iskustvo zbog kojeg se hodači vraćaju iz godine u godinu, i zaista je tako.

Sudionici će tako u dva dana vidjeti prekrasnu Gacku, posjetiti rodno mjesto Nikole Tesle, prošetati zelenim mirisnim poljima i obalama kristalno čistih rijeka, posjetiti brojne prirodne i kulturne ljepote Like, a uz sve se nadisati najčišćeg zraka i naravno steći nova prijateljstva.

festival hodanja
Foto: Hrvatski festival hodanja

Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje su prilagođene na način da sudjelovati mogu baš svi, zbog čega sudionici Festivala Hodanja budu djeca u kolicima, odrasli ljudi u najboljim godinama, pa čak i oni koji misle da im kondicija nije jača strana.

U Otočcu će svi prijavljeni savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara, dok se trećeg rujna u Gospiću također hoda stazama jednake dužine, ali potpuno drugačijeg doživljaja, zbog čega organizatori i sugeriraju da na Festivalu sudjelujete oba dana. I ove godine sudionici će prikupljati bodove koje vrednuje IML, nakon čega će uživati u zabavnom programu u gradskim središtima. Prijevoz između dva grada je osiguran, što znači da na Festival ne morate doći osobnim prijevoznim sredstvom.

Foto: Hrvatski festival hodanja 2022.

-Staze smo blago izmijenili kako bi doživljaj bio još bolji. U interesu nam je da baš svatko na našem Festivalu nađe rutu koja mu odgovara, a to znači da možete sudjelovati i ako ste u slabijoj kondiciji, a bome i ako želite pravi sportski izazov. Neki od naših sudionika su veliki sportaši i uvijek je posebno zadovoljstvo gledati ih kako savladavaju najduže rute od 30 kilometara, poručio je Mile Milković, tajnik Hrvatskog Festivala Hodanja.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a glavni cilj je potaknuti ljude na kretanje, zdrav život i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute već je dobro poznat moto svih sudionika Hrvatskog Festivala Hodanja i najbolja pozivnica građanima svih dobnih skupina koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, dobro se provesti te uživati u prirodi, da dođu na Hrvatski Festival Hodanja.

Fotografije: Hrvatski festival hodanja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.