Cres & Lošinj Trail: Rekordan broj sudionika jedinstvene utrke koja spaja dva čarobna otoka

Cres & Lošinj Trail Weekend je jedinstvena utrka sastavljena od dviju zasebnih etapa s tri težinske kategorije: Purple, Blue i Green. Prva je etapa na otoku Lošinju u subotu 4. studenoga 2023., a druga na otoku Cresu u nedjelju 5. studenog 2023.

cres lošinj trail
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Cresa

U tradicionalnom jesenskom terminu i ove se godine održava jedinstvena trail utrka koja spaja dva otoka, Cres i Lošinj. Cres & Lošinj Trail Weekend je utrka sastavljena od dviju zasebnih etapa s tri težinske kategorije. Natjecatelji biraju u kojoj kategoriji žele nastupiti i slijedom toga izabrati jedan ili oba dana ovog jedinstvenog događaja.

Utrka svake godine privlači sve veći broj zaljubljenika u trčanje kroz prirodu, a ove godine na utrci će sudjelovati rekordan broj sudionika što dokazuje kvalitetu organizacije te privlačnost destinacije.

U nedjelju, 5. studenoga 2023. Cres će ugostiti atraktivnu utrku Cres Trail u tri kategorije: Green (8,3 km), Blue (15,3 km) i Purple (22,5 km). Start utrke održat će se ispred bara Plavica (kod novog mula) u Cresu s početkom u 10 sati (purple), 10:15 (blue) i 10:30 (green). Proglašenje pobjednika održat će se na istom mjestu u 13:30 sati.

Očekuje se oko 450 sudionika, a uz domaće trkače, u najvećem broju dolaze trkači iz Italije i Slovenije. Natjecatelji biraju u kojoj kategoriji će se natjecati te se kategorije mogu razlikovati ovisno o danu. Uz profesionalne trkače, u najvećem se broju radi o obiteljima i rekreativcima.

cres lošinj trail
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Cresa

Nakon svake utrke proglašava se pobjednik, a nakon obje utrke proglasit će se ukupnog pobjednika Cres & Lošinj Trail Weekend-a u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupni je pobjednik onaj koji obje utrke u kategoriji Purple odradi za najkraće vrijeme.

///Jesen na Cresu – lijepo vrijeme, toplo more i stotine kilometara pješačkih i biciklističkih staza najbolja su pozivnica

Cilj događanja je pozicioniranje otoka Cresa i Lošinja kao atraktivnih destinacija aktivnog odmora koji uz stotine kilometara uređenih staza nude posjetiteljima vrlo širok spektar mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Kroz ovo događanje želja je povezati i prikazati ljepote oba otoka i njihovih skrivenih kutaka te isturenih vrhova uz promociju aktivnog načina života.

cres lošinj trail
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Cresa

Više informacija pronađite na LINKU.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Cresa

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.