Ovog vikenda opalite koji selfie uz veličanstvena street-art djela

Prognoza kaže da će nam vikend biti sunčan i ne pretjerano hladan. Zašto ga ne bi iskoristili za možda posljednje zimske selfije uz neko street art djelo? Donosimo vam pregled street-art ‘galerija’ u nekoliko hrvatskih gradova koje bi mogli obići ovoga vikenda.

Zagreb

Ulični triptih zagrebački je street art projekt u organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu i Turističke zajednice grada Zagreba kojim ulice postaju umjetnički atelje. Riječ je o jedinstvenom cjelogodišnjem programu uličnih izložbi koji nudi presjek aktualne domaće street art scene.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Središnja lokacija projekta je Centar za posjetitelje Turističke Zajednice grada Zagreba na Trgu Bana Jelačića, a slikarije krase i panel u Radićevoj ulici kod broja 46, te ulazak u tunel Grič. Iduće se oslikavanje očekuje uskoro, stoga požurite provjeriti djela iz prošlog ciklusa.

Vodnjan

Zanimljivi murali koji se nalaze na različitim lokacijama Vodnjana, često skrivenim u uličicama i na trgovima, nastali su za vrijeme trajanja Boombarstick festivala i Street Art festivala. Na festivalima su sudjelovali domaći i inozemni street-art umjetnici koji su za sobom ostavili oslikane fasade vodnjanskih kuća. Kartu lokacija možete preuzeti ovdje.

Vukovar

Murali nastali kroz VukovART festival pretvaraju Vukovar, luku na Dunavu, u luku umjetnosti. Ovaj festival promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti i ovim konceptom mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život. Točne lokacije tridesetak larger-than-life umjetničkih djela možete provjeriti ovdje.

Naslovna fotografija: Kerim Mušanović – Strawberry Flavor, VukovART

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.